Connect with us

Μαγειρική

Χήνα με μανταρίνια        

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 χήνα περίπου 4 κιλών

130γρ. βούτυρο

2 κουτ. σούπας φασκόμηλο αποξηραμένο + λεμονοθύμαρο, ψιλοκομμένα

4 μανταρίνια κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αφήνετε τη χήνα εκτός ψυγείου για 30 λεπτά και την καθαρίζετε από πούπουλα ή περιττά λίπη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-190οC. Σε μπολ αναμειγνύετε το βούτυρο μαζί με τα μυρωδικά και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω τη χήνα και κάνετε μασάζ με το μίγμα του βουτύρου. Γεμίζετε την κοιλιά της χήνας με τα μανταρίνια και το κρεμμύδι, δένετε τα πόδια και τις φτερούγες στο σώμα με σπάγκο μαγειρικής. Την τοποθετείτε πάνω σε σχάρα και μέσα σε ένα ταψί, καλύπτετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 3,5 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200οC για άλλα 30 λεπτά. Συνοδεύετε με ψητές πατάτες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement