Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΡΟΜΑ παρακολουθούσαν ιδιοκτήτη βενζινάδικου και έκλεψαν τσάντα με 45.000€ – Τους εντόπισε η Ασφάλεια Ήλιδας

Δημοσιεύθηκε

στις

To Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας εξιχνίασε κλοπή που είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Δουναιΐκων Ηλείας, με τη λεία των δραστών να ανέρχεται στα 45.000 ευρώ.

Οι  αστυνομικές αρχές με μεθοδικότητα και εμπεριστατωμένες έρευνες συγκέντρωσαν στοιχεία από οπτικοακουστικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης, από τον έλεγχο για δακτυλικά αποτυπώματα στο όχημα που παραβιάστηκε, καθώς και από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, τα οποία και οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην ταυτοποίηση των δραστών  ηλικίας 49, 33 και 26 ετών που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ερευνώνται και άλλα άτομα των οποίων η συμμετοχή εξετάζεται.

Οι δράστες, μια ομάδα Ρομά, φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ιδιοκτήτη του πρατηρίου Μάκη Τσαφούρου εδώ και καιρό και εκμεταλλευόμενοι την απουσία του προς τα τέλη Ιουλίου πέρυσι, κατάφεραν να κλέψουν μέσα από το αυτοκίνητό του ένα τσαντάκι με το τεράστιο ποσό των 45.000 ευρώ και επιταγές πελατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που διαμένουν σε περιοχή του Πύργου και συχνά βρίσκονταν στο χώρο του πρατηρίου υγρών καυσίμων, παρακολουθούσαν κάθε δραστηριότητα του ιδιοκτήτη και περίμεναν να τους δοθεί η κατάλληλη στιγμή. Πριν «χτυπήσουν» μάλιστα, ένας εκ των δραστών που βρισκόταν στο χώρο είδε τον κ. Τσαφούρο να τοποθετεί την τσάντα στο πορτμπαγκάζ και ένας δεύτερος πέρασε το ίδιο απόγευμα από το σημείο για να τσεκάρει τις προϋποθέσεις.

Το ίδιο βράδυ, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη σε επαγγελματικό ταξίδι στην Αθήνα, ξεκίνησαν από την περιοχή που διέμεναν και δυο από τους τρεις φορώντας κουκούλες έσπασαν τα τζάμια συνοδηγού και πορτμπαγκάζ, άρπαξαν το τσαντάκι και τράπηκαν σε φυγή.

«Κάπου πάει το μυαλό μου»

Για όλα όσα βίωσε αλλά και την εξιχνίαση της υπόθεσης μίλησε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Μάκης Τσαφούρος. Ειδικότερα, εστίασε στο διάστημα που έγινε η κλοπή όπου ο ίδιος απουσίαζε στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επισημαίνοντας πως ενημερώθηκε από οδηγό του για την κλοπή.

«Είχα πάει για κάποιες υποχρεώσεις στην Αθήνα με αυτοκίνητο της επιχείρησης και δέχτηκα τηλεφώνημα από οδηγό μου που είχε πάει να αφήσει ένα άλλο φορτηγό στο μαγαζί. Αναρωτήθηκε που βρίσκομαι και του απάντησα στην Αθήνα. Ανέφερε πως βρήκε την πόρτα του συνοδηγού ανοιχτή και υπήρχαν παντού γυαλιά.

Αμέσως πήρα φίλο μου στην Ασφάλεια Ήλιδας και έστειλε άμεσα αστυνομικούς, ενώ την επομένη ήρθε κλιμάκιο 5–6 ατόμων που πήραν δακτυλικά αποτυπώματα. Είχα αφήσει το αμάξι στο σημείο που βρισκόταν, μπροστά στο μαγαζί όπου υπάρχουν κάμερες και φώτα», δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ποσό που του πήραν και την ενημέρωση που λάμβανε από την υπηρεσία της Ήλιδας, σημειώνοντας:

«Εντός αυτοκινήτου είχα ένα μικρό τσαντάκι που περιείχε περίπου 45.000 ευρώ και τρεις επιταγές που ευτυχώς ακυρώθηκαν άμεσα. Από τότε γίνεται αγώνας από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.

Με ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους, τα οποία μεταβίβασαν στον Εισαγγελέα. Μου είχαν πει ότι θα καλέσουν άτομα που είχαν προκύψει από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και πως μετά τις γιορτές θα πήγαιναν στον Εισαγγελέα. Τώρα δε γνωρίζω τι έχει γίνει, αφού δεν έχω ενημερωθεί ακόμα».

Κλείνοντας, μη γνωρίζοντας τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές ακόμα τα ακριβή στοιχεία τους, εκτιμά πως πρέπει να είναι γνωστά για τον ίδιο άτομα που πήγαιναν συχνά από την επιχείρησή του. «Κατά 99% εκτιμώ πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν γνωστοί. Κάπου πάει το μυαλό μου, ωστόσο πολλοί είναι οι πελάτες που έρχονται στην επιχείρησή μου που βρίσκεται σε σχετικά κεντρικό σημείο και πέρασμα», συμπλήρωσε.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 80)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Άνω Καστριτσίου Πατρών.

Η σύζυγος: Νίκη. Τα παιδιά: Θεόδωρος και Θεοδώρα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος και Λουτσία Θεοδωροπούλου. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜ. ΚΑΣΠΙΡΗ

(ΕΤΩΝ 61)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεύκας Πατρών.

Η σύζυγος: Ελένη. Τα παιδιά του: Δημήτρης και Θεοδώρα Κασπίρη, Μαρία και Αναστάσιος Λαζανάς. Τα εγγόνια του: Ελένη, Κωνσταντίνος, Μπέμπης. Τα αδέλφια του: Άγγελος και Σταυρούλα Μαυροειδή, Βάσω και Κωνσταντίνος Λάτσης. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΘΕΟΔ. ΔΗΜΟΓΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης.

Η σύζυγος: Δήμητρα. Τα παιδιά του: Ευαγγελία Δημόγλου, Φωτεινή και Γιώργος Κεχαγιάς. Ο εγγονός του: Χρήστος. Τα αδέλφια του. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς. Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την αγαπημένη μας

ΜΑΡΙΑ (χήρα) ΝΙΚ. ΝΤΖΑΝΗ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Τα παιδιά της: Χρυσοβαλάντης και Ουρανία Ντζάνη. Τα εγγόνια της: Αντώνιος, Νικόλαος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 78)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στα Λουσικά Αχαΐας.

Η σύζυγος: Γεωργία. Τα τέκνα: Βασιλική και Βασίλειος Καλαμαράς, Κατερίνα και Νικόλαος Κονιδάρης, Αλεξία και Ιωάννης Παπαλεξόπουλος. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Χριστίνα Παπασταματοπούλου. Τα εγγόνια: Πανάκος, Νικόλας, Ραφαέλα, Γιώργος, Κωνσταντίνος, Νικόλας, Φίλιππος, Ζέτη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΑΛΕΞΙΟ ΜΙΧ. ΒΛΑΧΟ

(ΛΟΓΙΣΤΗ – ΕΤΩΝ 63)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 2 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παραλίας Πατρών.

Η σύζυγος: Παναγιώτα Ζαχαρία. Τα τέκνα: Γεωργία, Ιωάννα, Μαρία-Μιχαέλα. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Δήμητρα Βλάχου. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 62 – ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ. Τηλ.: 26930-24.793. Κιν.: 6978-074.598. E-mail: [email protected] (Διανυκτερεύει).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο- Έκαναν “ντου” οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

 

https://youtube.com/shorts/OgrSlGNMns8?feature=share

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Νίκος Παπασταματόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

“Εφυγε” από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Νίκος Παπασταματόπουλος ιδιοκτήτης της εταιρείας ΙΜΕ Πατρεύς με τα φορτηγά.

Βαρύ το πένθος για την αγαπημένη του σύζυγο Γεωργία και τις τρεις κόρες του, τα εγγόνια του και πολλούς φίλους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα