Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου από Μητσοτάκη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, την ανάπτυξη και τον εργασιακό τομέα θα παραχωρήσει εκτάκτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο κόμμα του εκ των ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή κι εγκλείστου, Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο αναμένεται να «φάει πόρτα» με νομοθετική ρύθμιση ενόψει και των εκλογών του 2023. «Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί από την Βουλή η διάταξη που βάζει μπλόκο σε ναζιστικά μορφώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οικονόμου.

Όπως είπε πρόκειται για «μια αυτονόητη ρύθμιση και από το Νοέμβριο που την έχουμε στείλει θα επιδιώξουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση. Σε αυτό το πεδίο δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές. Πρέπει να μπορούμε να αποκλείουμε φασίστες και εγκληματίες», τόνισε.

Ο Μητσοτάκης στο Νταβός

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Θα έχει την ευκαιρία τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές του να αναδείξει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που έχει συντελεστεί με μια σειρά μεταρρυθμίσεων και μειώσεις φόρων, τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για την πατρίδα μας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τραπεζικού τομέα και άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομικής ανάπτυξης. «Θα εξηγήσει πώς η Ελλάδα, που αναδείχθηκε από τον Economist ως η χώρα του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα, πέτυχε όσα καταφέραμε εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και άλλες δυσκολίες που συναντήσαμε τα τελευταία χρόνια στο δρόμο μας».

Πρόσθεσε ότι θα έχει ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναδείξει «τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά και τις κινήσεις που ο ίδιος ανέπτυξε ή στις οποίες πρωταγωνίστησε και οι οποίες κινήσεις συνέβαλαν στη συνδιαμόρφωση των μεγάλων ευρωπαϊκών αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα όπως την αποκατάσταση της διακίνησης των ανθρώπων μεσούσης της πανδημίας, τις πρωτοβουλίες για τις λύσεις στην ενεργειακή κρίση αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια καθώς και ευρύτερα το ρόλο της χώρας μας ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ανέφερε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμα προσκεκλημένος σε κύκλους συναντήσεων, όπου εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Μέσων Ενημέρωσης, της πολιτικής και της διπλωματίας. Περνώντας στη συνέχεια στο μεταναστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «όλοι θυμούνται πως το 2019 παραλάβαμε μια άθλια κατάσταση στο μεταναστευτικό» κι έθεσε 6 ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα έξι ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

  • Έχουν καταλήξει αν η Ελλάδα έχει στη θάλασσα σύνορα και πρέπει τα σύνορα αυτά να φυλάγονται για να προστατεύει την επικράτειά της;
  • Η χώρα μας είναι κυρίαρχη χώρα ή ξέφραγο αμπέλι;
  • Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα ζητήσουν συγγνώμη για τις αθλιότητες που έκαναν γύρω από την υπόθεση της μικρής Μαρίας;
  • Ασπάζεται και ο κ. Τσίπρας τις αθλιότητες που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι τάχα το Λιμενικό και τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας απαγάγουν ανθρώπους, τους κακοποιούν και στο τέλος τους ρίχνουν στη θάλασσα;
  • Θα παραδεχθούν την πλήρη αποτυχία τους στο μεταναστευτικό;
  • Επιμένουν ότι θα εφάρμοζαν την ίδια πολιτική στο μεταναστευτικό εάν ερχόντουσαν ξανά στη διακυβέρνηση της χώρας;

Ροή ειδήσεων

Advertisement