Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στόχος ένα υποδειγματικό καρναβάλι-H υπαίθρια δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος είναι παράνομη 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΣΚΕΑΝΑ συνεχίζει τις επαφές με στόχο τον περιορισμό του υπαίθριου εμπορίου κατά την περίοδο κορύφωσης των εκδηλώσεων της Αποκριάς

Νέες πρωτοβουλίες με έμφαση τον αυστηρό περιορισμό στις υπαίθριες ψησταριές αλλά και την παράνομη πώληση αλκοόλ στους δρόμους της Πάτρας αναλαμβάνει τα επόμενα 24ωρα ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής της Πάτρας, στη συνέχεια και όσων συμφωνήθηκαν κατά την τελευταία σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο της Πάτρας.

Τις σχετικές επαφές συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς μαζί με το προεδρείο και εστιάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα τόσο την πάταξη του παράνομου εμπορίου όσο και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η εστίαση και αναψυχή αποτελείται αποκλειστικά από επαγγελματίες συναδέλφους που είναι και υπεύθυνοι για την τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και την προστασία τω καταναλωτών. Πατρινό Καρναβάλι είναι οι φορείς και οι θεσμικοί και θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί έλεγχοι καθώς η μεγάλη προσέλευση του κόσμου που αναμένεται φέτος, μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα που θα προκαλέσουν ζημιά τόσο στα έσοδα όσο και στην εικόνα της πόλης μας» αναφέρει ο κ.Γιατράς στην «Γ».

Ειδικότερα το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ θα πραγματοποιήσεις συναντήσεις με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, την Διεύθυνση Υγείας Πρόνοιας και την ηγεσία και αρμόδια στελέχη της Π.Ε. Αχαΐας.

«Ο ΣΚΕΑΝΑ θα συναντηθεί με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να κοινοποιήσει στους υπηρεσιακούς παράγοντες τις θέσεις του.

Θεωρούμε πως μετά από τρία χρόνια αναβολών που πλήγωσαν οικονομικά τις επιχειρήσεις μας, ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε την δουλειά όλων μας, να εστιάσουμε ως πόλη στην οργανωμένη εστίαση! Στόχος είναι να υπάρξει ένα πρόγραμμα μαζικών και συντονισμένων ελέγχων και προσπαθειών στις οποίες και θα συμβάλουμε και εμείς» σύμφωνα με τον κ.Γιατρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίωξη του ΣΚΕΑΝΑ είναι οι έλεγχοι να ενταθούν κατά το τελευταίο 5ημερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων και ενώ ήδη στην πόλη θα έχουν συρρεύσει χιλιάδες επισκέπτες.
Στόχος του ΣΚΕΑΝΑ είναι στην νέα εποχή η οποία ξεκινά φέτος μετά από μια τριετία περιορισμών λόγω της πανδημίας, να μην παγιωθεί η γνωστή τριτοκοσμική εικόνα με την υπαίρθια ψησταριά κλπ. που δεν τιμά την πόλη, απαξιώνει τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού και βέβαια λειτουργεί εις βάρος της οργανωμένης εστίασης.

«Υπαίθριες ψησταριές απαγορεύονται αυστηρά απ τον νόμο. Και τις 365 μέρες του χρόνου. Από όλους ακόμα και τα ψητοπωλεία. Η παράνομη πώληση ειδών διατροφής στο δρόμο μεταφέρει την αίσθηση πως στην Πάτρα όλα επιτρέπονται, ενδεχόμενα και σε περιόδοπυς εκτός καρναβαλιού…» κατά τον κ.Γιατρά.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο υπό τον κ.Πελετίδη, ο ΣΚΕΑΝΑ έκανε σαφές πως η εικόνα της πόλης και της εστίασης κατά την διάρκεια κυρίως των τελευταίων ημερών των καρναβαλικών εκδηλώσεων, θα πρέπει να είναι υποδειγματική μέσα από αυστηρό έλεγχο της υπαίθριας εστίασης και των ‘αυτοπροσδιοριζόμενων’ πλανόδιων επαγγελματιών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε, σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το απόγευμα, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατά την εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μας στο Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας το πιο φθηνό νερό στην Ελλάδα.

Από τότε που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της έως και 50% και έχει ειδικά τιμολόγια για τους άνεργους, τις πολυμελείς οικογένειες και για
άλλους, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό.

Στο φετινό καρναβάλι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής ύστερα από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα, παρέλασαν και διασκέδασαν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άφησε, κατά γενική ομολογία,
πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένης της άρνησης ΕΡΤ να καλύψει το Πατρινό καρναβάλι πανελλαδικά, η ΔΕΥΑΠ συνέβαλε έτσι ώστε η ΕΡΤ να το μεταδώσει ζωντανά και πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαφήμισή της. Η ΔΕΥΑΠ, επίσης, ανέλαβε την κατασκευή του άνθινου άρματος το οποίο συνοδεύτηκε από τους εργαζόμενους της που πήραν μέρος στη παρέλαση. Για τα παραπάνω ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, που προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και την εκχώρησή του στους ιδιώτες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απίστευτη γκάφα στην Δυτική Αχαϊα με πινακίδα “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί σε όλη τη χώρα οι πόλεις και οι κοινότητες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όμως στην Κάτω Αχαΐα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν…

Όπως φαίνεται απο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, είχαν στηθεί οι εξέδρες των επισήμων για την παρέλαση, όμως πάνω τους αναγραφόταν η φράση “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι κόλλησαν τη νέα πινακίδα με τη φράση “Ζήτω η 25η Μαρτίου”, όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο αυτοκόλλητο είναι πιο μικρό από το αρχικό.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Για το θέμα απάντησε ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Σήμερα, το συνεργείο του Δήμου πήγε να τοποθετήσει ένα πλαίσιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, το οποίο έχει πάνω σε μόνιμη μελαμίνη την επιγραφή ”28η Οκτωβρίου”. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου πάνω σε αυτή τη μελαμίνη τοποθετείται ένας μουσαμάς με την επιγραφή 25η Μαρτίου. Η επιγραφή ήταν φθαρμένη και έτσι απευθύνθηκαν σε ένα κατάστημα που τα φτιάχνει. Αυτό καθυστέρησε να γίνει και κάποιος από εκεί το τράβηξε φωτογραφίες”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα