Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανοίγει και πάλι ο φάκελλος “Παράρτημα” – Τα σχέδια της δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

H σύλληψη των επτά αντιεξουσιαστών και η κατοχή μέχρι και εκρηκτικών υλών ανοίγει και πάλι για την αστυνομία και το υπουργείο το θέμα «Παράρτημα».  Όπως είναι γνωστό, το Παράρτημα έχει καταληφθεί από νεαρούς από τότε που έγινε η ανακατάληψη επί των ημερών του Γιάννη Δημαρά. Έκτοτε έχουν τα κλειδιά άγνωστα άτομα για τον ιδιοκτήτη, που είναι ο Δήμος Πατρέων. Αστυνομικοί, αλλά και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος πιστεύουν πως πρέπει να «ξεμπερδεύουν» με αυτό το ζήτημα αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται άδεια από τον ιδιοκτήτη του.

Να θυμίσουμε πως αυτή η είδηση είχε βγει πριν μερικούς μήνες  μέσα από την κόντρα που είχε προκύψει μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου, όταν κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στην Πάτρα, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε πετάξει το …”μπαλάκι” στην δημοτική αρχή. Όπως είχε πει τότε, για να μπει η αστυνομία και να εκκενώσει τον χώρο χρειάζεται να δοθεί η σχετική εντολή από την ιδιοκτήτη του, που στην περίπτωση του πρώην Παραρτήματος, είναι ο Δήμος.

Η δημοτική αρχή είναι ξεκάθαρη πάνω στο όλο θέμα: Δεν πρόκειται να δώσει καμία τέτοια εντολή, ωστόσο θα κινήσει τις διαδικασίες που χρειάζονται για την αξιοποίηση του χώρου. Οι διαδικασίες θα στοχεύουν στην μετατροπή του πρώην Παραρτήματος σε έναν χώρο ιστορικής και συλλογικής μνήμης που θα αναδεικνύει τα γεγονότα του ’73. Θα ταυτίζεται με την ιστορική σημασία και αξία του χώρου, ενώ εκεί θα φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις, ημερίδες και δράσεις για το Πολυτεχνείο. Κατά τα άλλα ο χώρος θα έχει ελεύθερη πρόσβαση και ασφαλώς θα παραμείνει στους νέους.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ


Ροή ειδήσεων

Advertisement