Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ακούσατε, ακούσατε…»- Στους δρόμους η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού καλεί τον κόσμο στην αυριανή τελετή έναρξης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Δυνατά ηχεί η φωνή της τελάλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Μαρίας Αγουρίδη που μεταφέρει στο κέντρο της Πάτρας το χαρμόσυνο και αισιόδοξο μήνυμα της έναρξης της μεγάλης γιορτής της πόλης και όλης της Ελλάδας.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας προγραμμάτισε εκτάκτως περιοδεία του μουσικού άρματος με φυσική παρουσία της τελάλισσας που με τον γνωστό της τρόπο δημιούργησε την απαραίτητη καρναβαλική ατμόσφαιρα στους δρόμους της πόλης.

Η Μαρία Αγουρίδη εκτός των περιοδειών με το μουσικό άρμα θα έχει κύριο ρόλο κατά τις πρωινές και μεσημεριανές δράσεις αύριο στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο, που θα γίνει στο Δημαρχείο, ενώ μαζί με τον Μάριο Ζαφειρόπουλο θα είναι οι παρουσιαστές της Τελετής Έναρξης αύριο στις 9 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα, ώρα 10.30

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα- Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-Πόντου Πλατεία Ελευθερίας- Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου- Κορίνθου- Φαβιέρου- Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Όθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης- Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βουδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού- Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.

-ώρα 18.00: Πετρωτό- Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»  Μαρούδα-Γούναρη Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου- Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος Κολοκοτρώνη-Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου- Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου- Ρήγα Φεραίου-Αράτου- Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού- Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

Αύριο, ώρα 10.00

Δύο μουσικά άρματα, το ένα με παρουσία της τελάλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρίας Αγουρίδη.

10:45 Άφιξη 1ου Μουσικού Άρματος στην Πλατεία Γεωργίου Α΄.

11:15 Εκκίνηση πομπής με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, μέλη Κριτικής Επιτροπής Π.Κ. 2023, εργαζομένους ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, εθελοντές Π.Κ. 2023 και Καρναβαλιστές ακολουθώντας τη Μαιζώνος με κατεύθυνση το Δημαρχείο.

11:00 Άφιξη 2ου Μουσικού Άρματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.

11:15 Εκκίνηση πομπής με τον αντιπρόεδρο Δ.Σ. ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Δημήτρη Δημησιάνο, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Π.Κ. 2023, εθελοντές και Καρναβαλιστές που θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Τριών Συμμάχων -Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος -κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου, Μαιζώνος με κατεύθυνση το Δημαρχείο.

Εκεί θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων.

 

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement