Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Οι πράξεις απέναντι στα λόγια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η «συνέπεια» και η «συνέχεια» υπήρξαν το αφήγημα της κυβέρνησης και της Ν.Δ. από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι τώρα. Και θα συνεχίσει να υπάρχει, βέβαια, μέσω δράσεων και εκδηλώσεων που θα στοχεύουν να υπενθυμίζουν τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Ωστόσο, είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα φτάσει στις κάλπες μόνο με αυτό το αφήγημα.

Φτάνει η ώρα πλέον που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το επόμενο μέρος της στρατηγικής του, με φόντο τις κάλπες. Και αυτό το «δεύτερο μέρος» περιλαμβάνει το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., ένα πρόγραμμα μάλιστα, το οποίο η κυβέρνηση θα φροντίσει να αρχίσει να ξεδιπλώνεται πριν από τις κάλπες, με στόχο οι πολίτες να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για «λόγια του αέρα» και απλές υποσχέσεις, αλλά για απτές δράσεις που ήδη εκκινούν. Και ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που πάει πλέον για την 1η Απριλίου, δηλαδή πριν από τις κάλπες. Τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κατώτατο μισθό στα 801 ευρώ δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Και αυτή η αύξηση θα έρθει παράλληλα με ανακοινώσεις για νέες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος για τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αυξήσεις στις συντάξεις, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες που θα ανακουφίσουν οικονομικά την κοινωνία. Και όπως καλά γνωρίζουμε όλοι το «οικονομικό» είναι το νο1 ζήτημα της κοινωνίας, ειδικά στις μέρες μας.

Είναι βέβαιο πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνουν με… σταυρωμένα χέρια. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη κάνει εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ και στην πορεία θα κάνει και άλλες. Μεταξύ αυτών, η πάγια εξαγγελία, για μείωση των ειδικών φόρων και του ΦΠΑ σε μία σειρά από βασικά προϊόντα. Ωστόσο, στη Ν.Δ. πιστεύουν πως θα έχουν το πολιτικό και εκλογικό πλεονέκτημα. Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα λέει πολλά «θα», η σημερινή κυβέρνηση ήδη θα νομοθετεί μέτρα και δράσεις. Απέναντι στα λόγια οι πράξεις, δηλαδή…

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement