Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άσκηση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης του Γ. Ν. Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα πραγματοποιήθηκε Άσκηση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης του Γ. Ν. Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ», με κωδικό όνομα «ΡΕΑ».

Στην Άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η 6η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ Πάτρας, η Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας, το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, ο Ελληνικός Στρατός και εργαζόμενοι του νοσοκομείου από όλες τις υπηρεσίες.

Την Άσκηση επόπτευσαν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ κ. Ν. Παπαευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του  ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ κ. Π. Κουτσουμπέλης, με τα στελέχη της Υπηρεσίας του κ. Χ. Βέρρα Γενικό Ιατρό Επειγοντολόγο, τον κ. Κ. Ουρανή Γενικό Ιατρό και την κ. Κ. Αλεξοπούλου Πύραρχο (Υ.Ι.) Ειδικό Παθολόγο και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλης. Στην Άσκηση συμμετείχαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη) Υποστράτηγος Ν. Ρουμελιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Αντιπύραρχος Χ. Μπόκας, ο Διοικητής ΚΕΤΧ Ταξίαρχος Τρ. Χατζηγιάννης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Αχαΐας Ταξίαρχος Θ. Τσάτσαρης, ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Π. Μάλλιος, η  Δ/ντρια ΕΚΑΒ Πάτρας κ. Α. Κανελλοπούλου, ο Διοικητής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Α. Φαλίδας, ο Διοικητής 6ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός Θ. Φιλιππόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας Πύραρχος Β. Σολδάτος, η Αντιπύραρχος Ε. Λαλιώτη καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων και εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες φορείς για την άρτια συνεργασία και ιδιαιτέρως το προσωπικό του νοσοκομείου μας που επέδειξε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και άριστο επαγγελματισμό, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

                                                                                                         

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σφύριξε» μετ’ εμποδίων

Με καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η επαναλειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου χθες στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Πρεμιέρα επαναλειτουργίας χθες στον προαστιακό της Πάτρας με καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω των χαμηλών ταχυτήτων των συρμών, ακόμα και ματαιώσεις ορισμένων εξ αυτών, αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μετά από 22μέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς..

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί με τους επιβάτες να επιλέγουν το τρένο για τις μετακινήσεις τους και σταδιακά μέχρι και το μεσημέρι «ζωντάνεψε» ο σταθμός του ΟΣΕ, στην Οθωνος Αμαλίας αλλά και του Αγίου Ανδρέου.

Οι συρμοί μπήκαν στις ράγες και ο προαστιακός άρχισε να σφυρίζει, με τους επιβάτες να το θεωρούν ως το ασφαλέστερο – παρά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ωστόσο, η πρώτη μέρα συνοδεύτηκε από καθυστερήσεις στα δρομολόγια καθώς οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι ήταν δύο σε κάθε συρμό όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης, είχαν ρητή εντολή να μειώσουν τις ταχύτητες και μάλιστα εντός του αστικού ιστού το τρένο θα κινείται με 20 χιλιόμετρα!

Πάντως, χθες έγιναν και εργασίες – παρεμβάσεις στην γραμμή της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας όσον αφορά στα γεωτεχνικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ακυρωθούν ορισμένα δρομολόγια. Σύμφωνα με τον Βασίλη Γκλαβά, εκπρόσωπο των Φίλων του Προοαστιακού Σιδηροδρόμου, χθες ακυρώθηκαν τα δρομολόγια: Άγιος Ανδρέας- Άγιος Βασίλειος με ώρα αναχώρησης 14.08, Άγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα με ώρα αναχώρησης 13.32 και Καμίνια – Άγιος Ανδρέας με ώρα αναχώρησης 10.04, ενώ με 22 λεπτά.

Παρά τις καθυστερήσεις το επιβατικό κοινό επέλεξε τον προαστιακό σιδηρόδρομο για τις μετακινήσεις του και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι για την επαναλειτουργία του, ζήτησαν όμως να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και να υπάρξει συνέπεια στα δρομολόγια. Η «Γ» βρέθηκε στον σταθμό του ΟΣΕ και μπήκε στον προαστιακό καταγράφοντας τις απόψεις του επιβατικού κοινού.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 80)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Άνω Καστριτσίου Πατρών.

Η σύζυγος: Νίκη. Τα παιδιά: Θεόδωρος και Θεοδώρα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος και Λουτσία Θεοδωροπούλου. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜ. ΚΑΣΠΙΡΗ

(ΕΤΩΝ 61)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεύκας Πατρών.

Η σύζυγος: Ελένη. Τα παιδιά του: Δημήτρης και Θεοδώρα Κασπίρη, Μαρία και Αναστάσιος Λαζανάς. Τα εγγόνια του: Ελένη, Κωνσταντίνος, Μπέμπης. Τα αδέλφια του: Άγγελος και Σταυρούλα Μαυροειδή, Βάσω και Κωνσταντίνος Λάτσης. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΘΕΟΔ. ΔΗΜΟΓΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης.

Η σύζυγος: Δήμητρα. Τα παιδιά του: Ευαγγελία Δημόγλου, Φωτεινή και Γιώργος Κεχαγιάς. Ο εγγονός του: Χρήστος. Τα αδέλφια του. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς. Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την αγαπημένη μας

ΜΑΡΙΑ (χήρα) ΝΙΚ. ΝΤΖΑΝΗ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Τα παιδιά της: Χρυσοβαλάντης και Ουρανία Ντζάνη. Τα εγγόνια της: Αντώνιος, Νικόλαος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 78)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στα Λουσικά Αχαΐας.

Η σύζυγος: Γεωργία. Τα τέκνα: Βασιλική και Βασίλειος Καλαμαράς, Κατερίνα και Νικόλαος Κονιδάρης, Αλεξία και Ιωάννης Παπαλεξόπουλος. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Χριστίνα Παπασταματοπούλου. Τα εγγόνια: Πανάκος, Νικόλας, Ραφαέλα, Γιώργος, Κωνσταντίνος, Νικόλας, Φίλιππος, Ζέτη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΑΛΕΞΙΟ ΜΙΧ. ΒΛΑΧΟ

(ΛΟΓΙΣΤΗ – ΕΤΩΝ 63)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 2 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παραλίας Πατρών.

Η σύζυγος: Παναγιώτα Ζαχαρία. Τα τέκνα: Γεωργία, Ιωάννα, Μαρία-Μιχαέλα. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Δήμητρα Βλάχου. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 62 – ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ. Τηλ.: 26930-24.793. Κιν.: 6978-074.598. E-mail: [email protected] (Διανυκτερεύει).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο- Έκαναν “ντου” οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

 

https://youtube.com/shorts/OgrSlGNMns8?feature=share

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα