Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έρχεται Συμπόσιο Ζωγραφικής

Στην Πάτρα αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών για την διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην «Ιχθυόσκαλα» την άνοιξη

Published

on

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρο Νάσο Χαλκίδη και τον έφορο Ζωγραφικής και μέλος του διοικητικού Συμβουλίου Στέλιο Σταφέτο επισκέφθηκε την Πάτρα και συναντήθηκε με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, το μέλος του διοικητικού Συμβουλίου Λαμπρινή Αναγνώστου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οργάνωση του Συμποσίου Ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» και θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Σέβη Μανδραγού από το τμήμα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών Ελλάδος ξεναγήθηκε στον χώρο της «Ιχθυόσκαλας» όπου λειτουργεί η υπαίθρια γλυπτοθήκη, στην οποία εκτίθενται τα γλυπτά που κατασκευάστηκαν στη διάρκεια των εργασιών του Συμποσίου Γλυπτικής το καλοκαίρι του 2022.

Στο χώρο τοποθετήθηκαν και ενημερωτικά «σταντ» από τα οποία ο επισκέπτης αντλεί πληροφορίες για κάθε ένα από τα έργα.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΕΕΤΕ επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τη θεματολογία που θα έχει το Συμπόσιο Ζωγραφικής.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού στη συνεδρίασή του με θέμα τον προϋπολογισμό του 2023, μετά από εισήγηση της προέδρου Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, ενέκρινε την πραγματοποίηση του συμποσίου.

Το σκεπτικό της απόφασης αναδεικνύει τη σημασία τέτοιων συνεργασιών σε μία περίοδο που οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης αντανακλώνται και στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει το κοινό για να έρθει σε επαφή με τις τέχνες, τον πολιτισμό, όπως για παράδειγμα τα ακριβά εισιτήρια σε ιδιωτικές γκαλερί, μουσεία, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές και άλλους χώρους, η έλλειψη υποδομών που θα προάγουν με επάρκεια και χωρίς φραγμούς την πολύπλευρη καλλιτεχνική δημιουργία.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού, είναι να αναπτυχθούν μέσα και απ’ αυτές το ενδιαφέρον για την αληθινή τέχνη, παίρνοντας ιδιαίτερα μέτρα, ώστε αυτή να φτάνει στους νέους ανθρώπους. Να βγαίνει έξω από το πλαίσιο μιας αίθουσας και να παρουσιάζεται στις γειτονιές της πόλης. Γιατί σημασία έχει η τέχνη να προβληματίζει, να αφυπνίζει, να είναι χρήσιμη κοινωνικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement