Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τριήμερο με καταιγίδες- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, σε επιφυλακή οι τοπικοί φορείς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Αλλάζει ο καιρός και από τα δυτικά, παρουσιάζοντας ραγδαία επιδείνωση σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θέτοντας σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που

δημοσιοποιήθηκε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν την χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός έως και την Δευτέρα (23-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα που θα συνοδεύονται κατά περιόδους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

-σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από σήμερα το βράδυ  προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Από αύριο έως και τη Δευτέρα (23-01-2023)

1) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και στη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με έγγραφό της, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καλεί τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement