Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δίδαξε σε όλους ανθρωπιά…»-Ο Χ. Μπονάνος βράβευσε τον Κ. Σπαθάρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κωνσταντίνος Σπάθαρης ήταν ένα από τα δύο νέα παιδιά, που γνώριζαν Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόννηση (ΚΑΡΠΑ) και που συνέβαλαν ώστε ένας συνάνθρωπός μας να κερδίσει τη ζωή του.

Με αφορμή το περιστατικό που ανέδειξε πρώτα η «Γ» φιλοξενώντας δηλώσεις του διανομέα – ναυαγοσώστη Κωνσταντίνο Σπάθαρη για το περιστατικό και την σωτήρια παρέμβασή του, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος πήρε την πρωτοβουλία να τον τιμήσει.
Τον υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του και τον συνεχάρη για την άμεση και καταλυτική του παρέμβαση, χάρη στην οποία σώθηκε η ζωή ενός άλλου πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μπονάνος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Κωνσταντίνο Σπάθαρη, σημειώνοντας τα εξής: «Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα έναν άξιο πολίτη, έναν άνθρωπο που αγωνίζεται για το μεροκάματο και δίδαξε σε όλους μας τι σημαίνει ανθρωπιά. Μας κάνει όλους περήφανους και δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για να φτιάξουμε μια κοινωνία συνεκτική. Στον Κωνσταντίνο αξίζει ο δημόσιος έπαινος γιατί έκανε το ανθρώπινο καθήκον του, έμεινε δίπλα σε έναν συνάνθρωπό μας, έδωσε τις πρώτες βοήθειες και έσωσε μία ζωή.

Θα συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας να μην προσπερνάνε ανάλογα περιστατικά και να δείχνουν στην πράξη την κοινωνική τους αλληλεγγύη».

Α. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Όλοι μαζί κρίκοι της αλυσίδας!»

Στο μεταξύ, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας και επί σειρά ετών μάχιμη γιατρός της Κινητής Μονάδας του ΕΚΑΒ, Αγγελική Κανελλοπούλου (η οποία σημειωτέον προσέφερε τις υπηρεσίες της την ώρα του περιστατικού καθώς είχε βάρδια στην Μονάδα), προέβη σε μια ανάρτηση στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία μας για την αξία της εκπαίδευσης πέραν των προσπαθειών που γίνονται για αυτόματους απινιδωτές σε σχολεία και γήπεδα.
«Διαβάζω με χαρά βήματα για τοποθέτηση απινιδωτών σε γήπεδα και χώρους με μεγάλη προσέλευση. Ορθόν και επιθυμητό και είναι καιρός να συμβαδίσουμε πλέον με άλλες χώρες που βλέπεις αυτόματους απινιδωτές σε περίοπτη θέση σε καφετέριες και ξενοδοχεία (είναι και διαφήμιση για το επίπεδο παροχών). Όμως, αυτό δεν αρκεί χωρίς τη γνώση και το θάρρος να την εφαρμόσεις, το νοιάξιμο να φερθείς σαν να είναι το δικό σου πολύτιμο πετράδι που μπορεί να το χαράξεις, να το θαμπώσεις, αλλά δε θα το χάσεις. Η μόνη σίγουρη πηγή είναι η εκπαίδευση, η παιδεία. Αυτή βγάζει τη σιγουριά, αυτή και το νοιάξιμο» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της, προτείνοντας να ενταχθεί υποχρεωτικά η εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη της ζωής και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή παντού στις εκπαιδευτικές βαθμίδες, διότι «μόνο έτσι δεν θα είναι αποσπασματική και τυχαία γνώση αλλά πηγαίο και αυθόρμητο ένστικτο» και σε άλλο σημείο».
Τέλος, και από την πλευρά της η κα Κανελλοπούλου συγχαίρει τα δύο νέα παιδιά για την επιτυχή ανάταξη ανακοπής λέγοντας πως «έγιναν οι κρίκοι που χρειαζόμουν να κουμπώσω, να γίνω κι εγώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της επιβίωσης μέχρι το Νοσοκομείο. Ήξεραν, τόλμησαν, μετέδωσαν σωστά την πληροφορία, έπραξαν. Συγχαρητήρια! Και μακάρι να υπάρχουν στο μέλλον πολλοί άλλοι που θα τους μοιάσουν. Η επιβίωση είναι ζήτημα ομαδικό και χρειάζεται τα χέρια όλων! Όλοι μαζί κρίκοι της αλυσίδας!»

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement