Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Αρίσταρχος «ομπρέλα» για την εθνική ασφάλεια-Το τηλεσκόπιο του Χελμού σε πανευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου «HellasQCI» το οποίο υλοποιεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας που στόχο την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής υποδομής δικτύων κβαντικών υποδομών (QCI), ανακοινώθηκαν προχθές.

Το HellasQCI, η ελληνική πρόταση για την ανάπτυξη εθνικών δικτύων κβαντικών υποδομών, στην οποία συμμετέχουν 14 οργανισμοί και αξιολογήθηκε και κρίθηκε τεχνικά άρτια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο του έργου, εθνικά κβαντικά δίκτυα επικοινωνίας κρατών θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Για τον σκοπό αυτό θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν εθνικά δίκτυα κβαντικής επικοινωνίας που θα συνδέουν στρατηγικές τοποθεσίες στην Ελλάδα με τους Οπτικούς Επίγειους Σταθμούς μεταξύ των οποίων και τον Χελμό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό ενός έργου που διαμορφώνει συνθήκες ασφάλειας και διαχείρισης των δεδομένων του Δημοσίου, σε τομείς όπως η υγεία, η άμυνα, η ενέργεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement