Connect with us

Ελλάδα

«Πλώρη» για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών βάζει η Trade Estates

  Έχει στο χαρτοφυλάκιό της την κατασκευή του «Μall ΙΙ» Πάτρας στην ΑΒΕΞ

Published

on

Κίνηση προς την κεφαλαιαγορά, μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών προετοιμάζει κατά τη διάρκεια του 2023 η εταιρεία Trade Estates του ομίλου Φουρλή. Η Trade Estates η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της και την κατασκευή του «Μall ΙΙ» Πάτρας στην ΑΒΕΞ, κινείται δυναμικά σχεδιάζοντας την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο.

Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα λάνσαρε την «Top Parks», υπό την επωνυμία της οποίας θα λειτουργήσουν όλα τα υφιστάμενα εμπορικά πάρκα της εταιρείας, αλλά και όσα πρόκειται να αναπτύξει το επόμενο διάστημα. Το 2022 η εταιρεία επένδυσε κεφάλαια 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 64 εκατ. ευρώ αφορούσαν αγορές νέων ακινήτων. Στόχος της διοίκησης είναι η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας από 286 εκατ. ευρώ, σε 476 εκατ. ευρώ έως το 2026 και σε 700 εκατ. ευρώ μέχρι το 2028.
Η Trade Estates έχει αποφασίσει να τοποθετηθεί στρατηγικά στις κατηγορίες των εμπορικών πάρκων και των logistics. Η μεγαλύτερη προωθούμενη επένδυση της Trade Estates θα αφορά την κατασκευή εμπορικού πάρκου 30.000 τ.μ. στην εμπορική ζώνη του ακινήτου του Ελληνικού. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 70 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δρομολογεί, σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Ten Brinke και το Εμπορικό Κέντρο στην Πάτρα στην έκταση των 13.900 τμ.
Το συγκρότημα Εμπορικών Καταστημάτων θα διαθέτει δύο ισόγεια κτήρια καταστημάτων με κοινά υπόγεια καθώς και ένα τρίτο μικρότερο ανάμεσα στα δύο. Στο δεύτερο ισόγειο κτίσμα 5,3 χιλ. τ.μ. πρόκειται να δημιουργηθεί και νέο κατάστημα ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για προσέλκυση συνολικά 600.000 πελατών ετησίως
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επένδυση της Ten Brinke για νέο εμπορικό ακίνητο στο Αγρίνιο, σε οικόπεδο έκτασης 3.023 τ.μ., στο οποίο θα στεγαστεί η εταιρεία supermarket Κρητικός. Το σημείο βρίσκεται κοντά στη νότια είσοδο της πόλης του Αγρινίου, όπως κατευθύνεται κάποιος από τη Γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου προς την πόλη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement