Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Αρωματική κοτόσουπα αυγολέμονο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο 1,5-1,6 κιλό

1 δαφνόφυλλο

2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφι)

4-5 κοτσάνια μαϊντανό

200 γρ. ρύζι

1 κλαδάκι σέλινο

1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαδάκι λεμονοθύμαρο

1 πρέζα κόκκους μαύρο πιπέρι

λίγο ανθό αλατιού

Για το αυγολέμονο

1 κουτ. σούπας αλεύρι

1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα

3 αυγά

2 λεμόνια, τον χυμό

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο να βράσει με κρύο νερό μαζί με το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζετε και προσθέτετε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τα κοτσάνια μαϊντανού και τους κόκκους πιπεριού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε. Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ύστερα από περίπου 50΄, το αφαιρείτε από τον ζωμό του. Το αφήνετε να κρυώσει για 5΄ ώστε να το ξεκοκαλίσετε και να το κόψετε σε κύβους. Σουρώνετε τον ζωμό και τον βάζετε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι και μετά από 5΄ που θα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτετε το κοτόπουλο. Βάζετε αλάτι και δοκιμάζετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να ηρεμήσει. Βάζετε τα αυγά, το αλεύρι και τη μουστάρδα σε μπολ. Χτυπάτε με τον αυγοδάρτη να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και χτυπώντας δυνατά βάζετε ζωμό από τη σούπα μέχρι να πάρει αρκετό ζουμί και να αφρατέψει.


Ροή ειδήσεων

Advertisement