Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ώρα για θέατρο- Oι παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στις σκηνές της Πάτρας  

Published

on

 

Ενδιαφέρουσες παραγωγές παρουσιάζονται και σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας.

Συγκεκριμένα,

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Τελευταία παράσταση σήμερα στις 20.00 για το έργο «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» στο Επίκεντρο +. Ένα πολυδιάστατο έργο με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, που βασίζεται στην θεωρία των παιγνίων και συνομιλεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο Καταλανός συγγραφέας Jordi Galceran γράφει το έργο Η Μέθοδος Γκρόνχολμ μέσα από αυτό το πρίσμα: τέσσερα ανώτερα στελέχη είναι υποψήφιοι για την τελική συνέντευξη μιας υψηλά αμοιβόμενης διευθυντικής θέσης σε μία πολυεθνική εταιρεία. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι η συνέντευξη άρχισε πριν ακόμα μπουν στην αίθουσα. Οι τέσσερις τους πρέπει να ανταγωνιστούν μέσα από μία σειρά ψυχολογικών παιχνιδιών. Στα διαλείμματα νέες οδηγίες και κανόνες εντείνουν, σκληραίνουν, δυναμιτίζουν τα παιχνίδια του μυαλού (MindGames).

Αν θυμίζει κάτι από reality τηλεπαιχνίδι δεν είναι σύμπτωση. Κάθε νέο mindgame ανεβάζει τον πήχη της έντασης και κάθε καινούργιο αθώο αστείο αποκαλύπτει την γκροτέσκα αδηφάγα πραγματικότητα των πολυεθνικών.

Είναι στην ουσία ένα θέατρο μέσα στο θέατρο. Με αστραπιαίο ρυθμό εναλλάσσεται από κωμωδία, σε ψυχολογικό θρίλερ, σε ένα δραματικό έργο δωματίου, σε ένα ατέρμονο σαρκοφάγο παιχνίδι.

Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου. Μετάφραση: Γιώργος Καραμίχος. Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά. Μουσική: Διονύσης Μπάστας. Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Μαυροκέφαλος a.k.a snow. Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος. Trailer: Karan Prasher. Ηχοληψία – κονσόλα φώτων: Νίκος Γιατράκος. Σχεδιασμός αφίσας: Φίλιππος Μποτώνης. Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου.

Παίζουν:  Δανάη Καραβαγγέλη, Δημήτρης Χουρδούμης, Λαμπρινή Ζώτου, Γιώργος Επιτροπίδης. Ακούγεται η φωνή του Γεράσιμου Γεννατά.

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο. Πληροφορίες-Κρατήσεις στο 2610 461050 & στο https://www.viva.gr/tickets/theater/i-methodos-gkronxolm/

«ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΥ ΝΟΥΡΙΑΝ»

Ολοκληρώνεται ο κύκλος ανοιχτών παραστάσεων της ανατρεπτικής κωμωδίας «Μια γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig  για μικρούς και μεγάλους σήμερα στις 12 μ. Η παράσταση θα συνεχίζει να παίζεται με οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές κατόπιν συνεννόησης.

Κάθε Σαββατοκύριακο ο εργαζόμενος πατέρας Μπάμπης Παπαδάκης με τα παιδιά του Δώρα και Γιάννη πηγαίνουν για κάμπινγκ. Αυτή τη φορά όμως του έχει πάρει την αγαπημένη του θέση ο Ιρανός στην καταγωγή κ. Νουριάν με τον γιο του Πιρούζ. Και εδώ είναι που ξεκινάνε τα προβλήματα για τον Παπαδάκη γιατί θεωρεί ότι οι ξένοι είναι εισβολείς, του χαλάνε τη βολή του και το Σαββατοκύριακο του θα πάει στράφι και θα χαλάσει εξ’ αιτίας τους.  Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα έχει συνηθίσει να συμβαίνουν και αυτό τον κάνει έξαλλο! Μιασειράαπό ερωτήματα γεννιούνται μέσα από αυτή την αναπάντεχη συνάντηση. Θα μπορέσουν οι δυο μπαμπάδες να συνεννοηθούν και να τα περάσουν καλά αυτό το Σαββατοκύριακο, γείτονες από διαφορετικές χώρες στο ίδιο κάμπινγκ; Πώς θα συνεννοηθούν αφού δε μιλούν την ίδια γλώσσα; Τη λύση θα τη δώσουν τα ίδια τα παιδιά που γνωρίζουν τον μαγικό τρόπο να βρίσκουν όλα όσα μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν.

Παίζουν: Δημήτρης Βαμβακάς, Γιώργος Ηλιόπουλος, Δανάη Καραβαγγέλη, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Πολύδωρος Παπαδόπουλος, Θάνος Τριανταφύλλου.

Είσοδος: 10€, παιδικό 8€ Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/mia-giorti-stou-nourian/

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία με ειδική τιμή κατόπιν συνεννόησης. Πληροφορίες – κρατήσεις 2610 46 10 50

«ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ…

ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ»

Η ομάδα Θ.Ε.Ο.ΡΟ. (Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα ΡΟϊτίκων) παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Πάτρα το θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του» σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Νικόλ Πετρουλή στο θέατρο Όροφως, Όθωνος Αμαλίας 112, σήμερα στις 20:30.

Κρατήσεις θέσεων- Πληροφορίες: τηλ. 6977 397347.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) : Ελένη Σπανού, Αγγελική Σαλπιστή, Βούλα Μαντούκα, Δημήτρης Κιούρκας, Γιώργος Κανελλόπουλος, Μιχάλης Σινέμογλου, Ελεάννα Σκοπελίτου, Μιχάλης Ζάρλας. Φωνές: Ελένη Κίτσιου, Αγγελική Σπυροπούλου, Ευγενία Καμπιώτη, Πηνελόπη Μητροπούλου. Τα σκηνικά επιμελείται η Χρυσάνθη Γεωργιοπούλου και τα κοστούμια η Μαίρη Τσιούρη.

«Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ»

Η παιδική παράσταση «Η εξαφάνιση του Αη Βασίλη» θα ανέβει σήμερα στο «Πάνθεον» στις 12 μ. και στις 5.15 μ.μ. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου η μουσική, το παραμύθι και το παιχνίδι δίνουν τη θέση τους στους πρωταγωνιστές της παράστασης, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά.

Η παράσταση μέσα από τη μουσική την πρόζα και τα τραγούδια περνάνει αξίες όπως, τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας, της συνεργασίας, της τόλμης, της αποφασιστικότητας και μιας κρυμμένης δύναμης που όλοι έχουμε μέσα μας.

Στο ρόλο του Αη Βασίλη ο δημοφιλής ηθοποιός, Φώτης Σπύρος.

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου & viva.gr. Προπώληση 7€ Ταμείο 8€ – Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement