Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Νέο κύμα ακρίβειας έως το τέλος Φεβρουαρίου – Έρχονται ανατιμήσεις σε 400 προϊόντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά θα έχουν περάσει στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων έως το τέλος Φεβρουαρίου. Οι ανατιμήσεις βάζουν… φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ανατιμήσεις σε δεκάδες βασικά αγαθά, όπως είναι τα τρόφιμα, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που πραγματοποιούνται από τις αρχές του νέου έτους. Παρά τη μεγάλη μείωση στις τιμές τoυ φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, οι ανατιμήσεις στα προϊόντα είναι σημαντικές, ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις το 10%.

Η τιμή του φυσικού αερίου και της χονδρικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στο ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας βρίσκεται σε επίπεδα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Ουσιαστικά, με τις μειωμένες τιμές στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και στο πετρέλαιο μπρεντ, φαίνεται ότι έχει αποκλιμακωθεί σε μεγάλο βαθμό η ενεργειακή κρίση που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2022. Πλέον οι καταναλωτές προβληματίζονται έντονα από το ερώτημα αν οι ανατιμήσεις των τελευταίων μηνών οφείλονται στην ενεργειακή κρίση ή εάν κάποιες επιχειρήσεις βρήκαν την… ευκαιρία να αυξήσουν σημαντικά τις τιμές των προϊόντων τους με πρόσχημα την ενεργειακή κρίση και τη γενικευμένη ακρίβεια. Η δυσαρέσκεια των καταναλωτών γίνεται ακόμη πιο έντονη εξαιτίας και των ανατιμήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Realnews, τις αμέσως επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ανάλογα με τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, θα ανατιμηθούν μεσοσταθμικά 11% οι τιμές σε 400 προϊόντα από 30 διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες. Πρόκειται, ωστόσο, για αυξήσεις που γίνονται από μεμονωμένες βιομηχανίες τροφίμων και εμπορικές επιχειρήσεις και όχι από το σύνολο των εταιρειών του κλάδου τροφίμων.

Ειδικότερα, τα προϊόντα που θα ανατιμηθούν το επόμενο διάστημα είναι τα εξής:

 • Παγωτά έως 21%,
 • δημητριακά έως 20%,
 • ζάχαρη σε φακελάκια έως 20%,
 • καθαριστικά σπιτιού και απορρυπαντικά έως 20%,
 • σαμπουάν έως 20%,
 • ζωοτροφές έως 20%,
 • χυμοί έως 18%,
 • τυριά έως 18%,
 • εμφιαλωμένο και ανθρακούχο νερό έως 16%,
 • ψωμί έως 15%,
 • γαλακτοκομικά έως 15%,
 • μαρμελάδες έως 15%,
 • λαγάνα 12%,
 • κρουασάν κουλούρια, βουτήματα και πατατάκια έως 12%,
 • αλουμινόχαρτο έως 12%,
 • ελαιόλαδο έως 11%,
 • παιδικές κρέμες έως 10%,
 • σοκολατοειδή έως 10%,
 • μπισκότα έως 8%,
 • κρασί έως 15%,
 • μπίρα και μηλίτης έως 15%,
 • ξίδι έως 7,5%,
 • κατεψυγμένα λαχανικά και κατεψυγμένες ζύμες 7%,
 • καφές εσπρέσο 6%,
 • ασπράδι αυγού 6%,
 • παγωμένο τσάι 4% και
 • φρέσκο γάλα 3%.

Οι συγκεκριμένες ανατιμήσεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές που πραγματοποιούνται εντός Ιανουαρίου και αφορούν 500 βασικά αγαθά, σε ποσοστό που κατά μέσο όρο φτάνει το 10%, όπως είχε αποκαλύψει η «R» με δημοσίευμά της τον Δεκέμβριο. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι οι βιομηχανίες και οι εμπορικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα να αποστέλλουν ανατιμημένα τιμολόγια στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Οι αυξήσεις, όπως εκτιμάται, θα κινούνται σε χαμηλότερα ποσοστά λόγω της αποκλιμάκωσης της ενεργειακής κρίσης αλλά και του γεγονότος ότι πλέον οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη σε εκείνα τα προϊόντα όπου καταγράφεται σημαντική άνοδος τιμών.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς γίνεται από τις αρχές του χρόνου ορισμένες εταιρείες να ανακοινώνουν ανατιμήσεις στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ για προϊόντα όπως τα παγωτά, ένα εποχιακό προϊόν, ή για τη λαγάνα, που αγοράζεται από τους καταναλωτές την Καθαρά Δευτέρα, η οποία φέτος θα εορταστεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Επίσημα στοιχεία

Η ακρίβεια στα τρόφιμα αποτυπώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο και στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με την οποία ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο υποχώρησε στο 7,2%, από 8,5% τον Νοέμβριο. Ωστόσο, ο τιμάριθμος στην κατηγορία των τροφίμων εκτοξεύθηκε στο 15,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε διάστημα ενός έτους ανατιμήθηκαν τα εξής προϊόντα: Γαλακτοκομικά και αυγά 25,6%, έλαια και λίπη 21,7%, ψωμί και δημητριακά 18,1%, κρέατα 17,8%, λαχανικά 13,1%, ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά και παγωτά 8,7%, καφές 13,2%, ενώ το μεταλλικό νερό, τα αναψυκτικά και οι χυμοί φρούτων ακρίβυναν μέσα σε έναν χρόνο κατά 10,4%.

Μέτρα στήριξης

Η εξεύρεση λύσης για τη δραστική αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων αποτελεί ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο προσπαθεί, με στοχευμένα μέτρα στήριξης και ελέγχους, να περιορίσει τις επιπτώσεις της γενικευμένης ακρίβειας στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Προς αυτή την κατεύθυνση, βρίσκεται σε ισχύ για 12η εβδομάδα το «καλάθι του νοικοκυριού», με το οποίο μέχρι στιγμής συγκρατούνται οι τιμές σε ορισμένα βασικά αγαθά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το «καλάθι του νοικοκυριού», σε σύνολο 833 προϊόντων, οι τιμές σε 735 έμειναν σταθερές, σε 43 αγαθά οι τιμές μειώθηκαν και σε 54 μειώθηκαν. Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεχίζουν τους ελέγχους με αμείωτη ένταση, ενώ το επόμενο διάστημα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα εστιάσουν τους ελέγχους στα προϊόντα των οποίων οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αλλά και σε τρόφιμα όπου οι ποσότητες των προϊόντων μειώθηκαν και οι τιμές αυξήθηκαν.

Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά έχουν οδηγήσει πολλούς καταναλωτές στην αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι φθηνότερα σε σχέση με τα επώνυμα. Η στροφή όλο και περισσότερων καταναλωτών κάθε μήνα προς τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αποτυπώνεται στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας IRI, στο ενδεκάμηνο του 2022 (Ιανουάριος- Νοέμβριος) το μερίδιο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας διαμορφώθηκε στο 16,2%. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που καταγράφεται μετά το 2017, όταν και είχε διαμορφωθεί στο 16,3%, ενώ το ρεκόρ για την ελληνική αγορά ήταν το 2014, όταν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το μερίδιό τους «σκαρφάλωσε» στο 19%. Αξίζει να σημειωθεί και ο υψηλός ρυθμός των ανατιμήσεων που καταγράφεται και στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Σύμφωνα με την ΙRI, εξετάζοντας ένα «καλάθι» 60 βασικών προϊόντων τον Δεκέμβριο του 2022, η αύξηση φτάνει το 7,7% σε ετήσια βάση. Στον διαχωρισμό που κάνει, όμως, ένα «καλάθι» μόνο με επώνυμα προϊόντα έχει ανατιμηθεί κατά 7,6%, ενώ ένα αντίστοιχο μόνο με ιδιωτικής ετικέτας κατά 11%.Το «καλάθι» των 60 προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ωστόσο, παραμένει φθηνότερο, παρά τον υψηλότερο ρυθμό ανατιμήσεων. Συγκεκριμένα, ενώ το «μεικτό καλάθι» (επώνυμα – ιδιωτικής ετικέτας) κόστιζε τον Δεκέμβριο 187,93 ευρώ, το αντίστοιχο «καλάθι» με 60 επώνυμα προϊόντα κόστιζε 197,80 ευρώ και ένα αποτελούμενο μόνο από προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας 137,52 ευρώ.

Αύξηση πωλήσεων λόγω ακρίβειας

Η ακρίβεια αποτυπώνεται και στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με την έρευνα της NielsenIQ, τo 2022 οι πωλήσεις των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σημείωσαν αύξηση 6,3%, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στις έντονες πληθωριστικές πιέσεις που επικράτησαν στην αγορά, ενώ ο όγκος πωλήσεων κατέγραψε οριακή μείωση 0,6%.

Μάλιστα, από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, κατά το οποίο η κατηγορία των ταχυκίνητων προϊόντων σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 10,9%, από 1,6% το πρώτο τρίμηνο του 2022. Σε επίπεδο κατηγοριών, στα τρόφιμα και ποτά, ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθαρά λόγω ανατιμήσεων, παρουσίασαν -μεταξύ άλλων- τα σπορέλαια κατά 30,6% και τα ελαιόλαδα κατά 16,4%.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, στο τρίτο τρίμηνο του 2022 ο τουρισμός φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση, καθώς, παρά τον διπλασιασμό σχεδόν του επιπέδου της μέσης τιμής σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, η ζήτηση παρουσίασε θετικό πρόσημο, στο 1,1%. Αντίστοιχα, όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων, οι πωλήσεις στα τρόφιμα και στα ποτά αυξήθηκαν κατά 7,1%, με τη ζήτηση να παραμένει σχεδόν σταθερή (+0,5%). Την ίδια στιγμή, οι κατηγορίες που αφορούν τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης και οικιακής χρήσης σημείωσαν επίσης αύξηση στις πωλήσεις τους σε αξία, κατά 2,3% και 3,4% αντίστοιχα, με τις τεμαχιακές πωλήσεις ωστόσο να υποχωρούν σημαντικά κατά 5,4% και 6% αντίστοιχα.

Ελλάδα

ΣΑΤΑ: Χωρίς ταξί η Αθήνα αύριο, Πέμπτη – 24ωρη απεργία των εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Χειρόφρενο τραβούν αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου οι οδηγοί των ταξί λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Η απεργία θα έχει ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (24/03).

Οι οδηγοί ταξί θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στη Λεωφόρο Καβάλας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Στα αιτήματά τους  περιλαμβάνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με βασικότερο τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών αστικής μεταφοράς που «κλέβουν» το μεταφορικό έργο και το μεροκάματο των εργαζομένων αποσκοπώντας στο μέγιστο δυνατό κέρδος.

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ:

«Συνάδελφοι, ιδιοκτήτες και οδηγοί. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Από αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείπει κανείς.

-Βιώνουμε καθημερινά την απληστία και τη μανία για μεγαλύτερο κέρδος, από εταιρίες που –παράνομα- παρέχουν υπηρεσίες αστικής μεταφοράς και κλέβουν το μεταφορικό μας έργο.

-Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματά μας.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, τα ταξί της Αθήνας θα υπενθυμίσουν στο Υπουργείο Μεταφορών,

-όσα δεν έκανε για το ταξί,
-όσα έκανε για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό
-όσα δεν έκανε για να εμποδίσει τις πολυεθνικές εφαρμογές να ροκανίζουν το μεροκάματο του ταξιτζή.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής

Φτάνει πια. Θέλουμε καθαρές λύσεις τώρα.

Η απόδοση ευθυνών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς, είναι απαίτηση όχι μόνο του κλάδου μας, αλλά όλης της ελληνικής κοινωνίας. Το ΣΑΤΑ συμμετείχε σε όλες τις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν και ζητά ασφαλείς δημόσιες μεταφορές. Το «πάμε και όπου βγει» και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών όπως οι μεταφορές, δεν μπορούν να αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή κυβερνητικού έργου.

Ο κλάδος των ταξί βιώνει σε καθημερινή βάση την απληστία και τη μανία για μεγαλύτερο κέρδος, από εταιρίες που –παράνομα- παρέχουν υπηρεσίες αστικής μεταφοράς. Το Υπουργείο Μεταφορών απέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν «ακούει» τις φωνές χιλιάδων επαγγελματιών. Με εξαίρεση την αύξηση κομίστρου, κανένα άλλο αίτημα του κλάδου μας όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά ούτε καν συζητήθηκε.

Προβλήματα οικονομικής φύσης (αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης, επαγγελματικό καύσιμο, επιδοτήσεις για όλους τους τύπους αυτοκινήτων ), επαγγελματικής φύσης (άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων αμιγώς ηλεκτρικά από το 2026, πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί), ζητήματα ανταγωνισμού (σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό, πάταξη της υποκλοπής έργου, ξεκάθαρος και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί, το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό και οι εφαρμογές κράτησης ταξί) αγνοήθηκαν επιδεικτικά από το Υπουργείο Μεταφορών.

Η συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για τον αργό θάνατο των ταξί καθρεφτίζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα σε αυτή την πολιτική, αν κάνουμε ότι δεν μας αγγίζει, αν θεωρούμε υπερβολική και άσκοπη αντίδραση «να ενοχλήσουμε» την κυβέρνηση, τότε δεν είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν με την ψήφο τους οι Αθηναίοι συνάδελφοι.

Υποτακτικοί δεν θα γίνουμε ποτέ. Θα ενοχλούμε κι ας ενοχλούνται. Θα φωνάζουμε κι ας μην ακούνε. Θα τους δείχνουμε κι ας κρύβονται. Το ταξί θα αντέξει, είτε το θέλουν, είτε όχι.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, τα ταξί της Αθήνας θα υπενθυμίσουν στο Υπουργείο Μεταφορών, όσα δεν έκανε για τον κλάδο μας, όσα έκανε για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό και πως με την δική του ανοχή βοηθάει πολυεθνικές εφαρμογές να ροκανίζουν το μεροκάματο του ταξιτζή

Για το Δ.Σ.
-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
-Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π. ΟΡΦΑΝΟΣ».

Περισσότερα

Ελλάδα

Σταύρος Θεοδωράκης: Νιώθω πως ρώτησα τον Μητσοτάκη ό,τι έπρεπε να ρωτήσω

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους επικριτές του απάντησε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (21/03) στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Alpha. Πότε δόθηκε η συνέντευξη και αν προβλήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν στον πρωθυπουργό ήταν μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 πως «η συνέντευξη αυτή που είδατε γυρίστηκε στο Μέγαρο Μάξιμου λίγες ώρες πριν παίξει η εκπομπή. Όμως, επειδή τον Απρίλη θα είχαμε εκλογές, σύμφωνα με το παλιό σκηνικό, είχα κανονίσει να πάρω μια συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη η οποία δόθηκε Καθαρά Δευτέρα, στη χαράδρα του Βίκου. Αυτή η συνέντευξη δόθηκε, μιάμιση μέρα πριν την τραγωδία. Από αυτά που είπε τίποτα δεν έπαιξα. Δεν ήθελα να μπερδευτούμε».

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως θα υπάρξει συνέντευξη και με τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία. «Ναι, είχαμε συζητήσει επειδή οι εκλογές θα ήταν 9 Απρίλη, είχε κανονιστεί αντίστοιχη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα που θα έπαιζε στις 2 Απριλίου… Θα έχουμε συνέντευξη Τσίπρα τις επόμενες εβδομάδες. Δεν έχει προσδιοριστεί το πότε. Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν και ένα προγραμματισμό που είναι πιο περίπλοκος. Προφανώς κάποια στιγμή που θα θέλει κι εκείνος να μιλήσει, έχουμε συμφωνήσει να το κάνουμε».

Ακόμη απαντώντας στο ερώτημα για το εάν θα άλλαζε κάτι στη συνέντευξη και εάν υπήρχε κάτι που θα ήθελε και δεν τον ρώτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «σημασία έχει μετά από μια συνέντευξη να νιώθεις ότι έχεις ρωτήσει αυτά που πρέπει να ρωτήσεις. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν απουσιάζουν ερωτήματα, όλα αυτά που θεωρώ σημαντικά, το κομματικό κράτος, η διαπλοκή με επιχειρήσεις που ανανεώνουν συμβάσεις και δεν κάνουν τίποτα όλα αυτά εγώ τα ρώτησα. Σε κάποια ο κ. Μητσοτάκης είχε πολύ σαφείς απαντήσεις, σε άλλα δε με κάλυψε».

Ο παρουσιαστής των «Πρωταγωνιστών» υπογράμμισε ότι προβλήθηκαν όλες οι ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.

Περισσότερα

Ελλάδα

Οι Εύζωνες θα παρελάσουν στη Νέα Υόρκη για την 202η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έλαβε σαφή διαβεβαίωση για τη συμμετοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στη φετινή παρέλαση για τη 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου, στη Νέα Υόρκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει επισήμως την παρουσία της Προεδρικής Φρουράς από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ικανοποίησε το αίτημά του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Επιπλέον, ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής, κατόπιν σχετικής παράκλησης του προέδρου της παρέλασης, Φιλίππου Κρίστοφερ, υποσχέθηκε ότι θα εξεύρει τους απαραίτητους και αναγκαίους πόρους, σε συνεργασία και με ιδιώτες δωρητές, για την κάλυψη των δαπανών της παρουσίας των Ευζώνων στην παρέλαση.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα