Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, με την κλήρωση των ενόρκων που θα πάρουν τις θέσεις τους δίπλα στους τακτικούς δικαστές, την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και -πιθανόν- τις πρώτες καταθέσεις.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, διεκόπη λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν τουλάχιστον πέντε συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Την πρώτη ημέρα της «δίκης της χρονιάς» στη Θεσσαλονίκη οι γονείς του άτυχου νέου βρέθηκαν για πρώτη φορά ενώπιον των 12 ατόμων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου τους. Οι 12 νεαροί, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη.

Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement