Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης – Μεσίστιες οι σημαίες έως την Πέμπτη με εντολή Μπάιντεν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στο Μόντερεϊ Παρκ στην Καλιφόρνια είναι νεκρός, καθώς φαίνεται πως αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λος Άντζελες.

«Ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», δήλωσε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα, περιγράφοντας το ανθρωποκυνηγητό που έλαβε τέλος με έναν πυροβολισμό προερχόμενος από το λευκό φορτηγάκι του φερόμενου ως δολοφόνου.

Ο ύποπτος κατονομάστηκε ως Χου Καν Τραν, 72 ετών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένας άλλος ύποπτος» για το μακελειό, διευκρίνισε ο κ. Λούνα, προσθέτοντας ότι το κίνητρο της επίθεσης στη Μόντερεϊ Παρκ η οποία στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, δεν είναι σαφές ως αυτό το στάδιο.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι ερευνητές ανθρωποκτονιών εργάζονται νυχθημερόν για να συγκεντρώσουν επιπλέον πληροφορίες και να εξακριβώσουν το κίνητρο αυτού του εξαιρετικά τραγικού συμβάντος», είπε ο σερίφης Λούνα.

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Μεσίστιες οι σημαίες έως την Πέμπτη με εντολή Μπάιντεν

Οι αμερικανικές σημαίες που κοσμούν τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα του μακελειού στο Μόντερεϊ Παρκ, στην πολιτεία Καλιφόρνια, διέταξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν έδωσε εντολή οι σημαίες να κυματίζον μεσίστιες ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη 26η Ιανουαρίου «σε ένδειξη σεβασμού για τα θύματα των παράλογων πράξεων βίας που διαπράχθηκαν την 21η Ιανουαρίου 2023 στο Μόντερεϊ Παρκ, στην Καλιφόρνια», διευκρινίζει δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement