Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πύργος: Ξήλωσε κεραμίδια ο άνεμος στο 3ο δημοτικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστό θα παραμείνει σημερα το 3ο Δημοτικό σχολείο του Πύργου, ύστερα από τις ζημιές που υπέστη η στέγη από την κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπληξαν την περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα να ξηλωθούν κεραμίδια από τη σκεπή κάτι που έγινε αντιληπτό από τον Διευθυντή του Σχολείου, Γιάννη Σιδηροκαστρίτη που άνοιξε το σχολείο χθες το πρωί, καθώς αυτό λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο.

Ο κ. Σιδηροκαστρίτης όπως ανέφερε στην εφ. Πατρίς, στον προαύλιο χώρο του σχολείου βρήκε σπασμένα κεραμίδια τα οποία είχαν πέσει από τη στέγη. Άμεσα ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Πύργου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιάννη Πλεμμένο να φτάνει στο σημείο ενώ και ο μηχανικός του δήμου, έκανε έλεγχο στις ζημιές που φέρει η σκεπή. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα συνεργεία θα αναλάβουν την αποκατάσταση ωστόσο το σχολείο θα παραμείνει κλειστό την Δευτέρα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, για την ασφάλεια των μαθητών.

«Το πρωί βρήκαμε κεραμίδια πεσμένα στον αύλειο χώρο. Η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία προξένησε ζημιές στη στέγη του σχολείου. Επικοινώνησα με τον δήμο Πύργου και βρισκόμαστε σε μια διαδικασία για την αποκατάσταση των ζημιών γιατί το σχολείο στην κατάσταση που είναι δεν είναι ασφαλές για τους μαθητές μας. Την Δευτέρα δεν θα λειτουργήσει το σχολείο και ελπίζουμε να καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό να αποκαταστήσουμε τις βλάβες», ανέφερε ο κ. Σιδηροκαστρίτης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Πλεμμένος, ανέφερε ότι: «Ευτυχώς που έγινε την ώρα εκείνη και όχι κάποια στιγμή που λειτουργούσε το σχολείο.

Δεν ξέρουμε την έκταση της ζημιάς, σίγουρα τη Δευτέρα θα παραμείνει κλειστό το σχολείο με απόφαση Δημάρχου και θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα να επισκευαστεί η στέγη».


Ροή ειδήσεων

Advertisement