Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περισσότεροι στην «ομπρέλα»-Ικανοποίηση στην επιχειρηματική κοινότητα για τις προδιαγραφές του Market pass

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με τον καθορισμό του χρόνου της ειδικής εφαρμογής της Market pass για την εξάμηνη επιδότηση του 10% των αγορών που θα πραγματοποιεί κάθε νοικοκυριό σε σουπερμάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, λαϊκές αγορές και άλλα καταστήματα τροφίμων.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, αποδέκτες του Market pass θα είναι η μεγαλύτερη γκάμα των νοικοκυριών με ύψος εισοδήματος έως 16 χιλ. ευρώ για άγαμο με προσαύξηση 5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, σύζυγο, παιδιά κλπ.
Για εγγαμους, μέρη με χωριστή φορ. δήλωση που έχουν υποβάλλει όμως σύμφωνο συμβίωσης και όσους έχουν καταθέσει κοινή φορολογική αλλά και τις μονογονεϊκές οικογένειες, το όριο αυξάνεται στα 24 χιλ. ευρώ, με προσαύξηση 5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, σύζυγο, παιδιά κλπ.
Η ενίσχυση χορηγείται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού θεωρούνται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.
Οι αιτών επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα λάβει την οικονομική ενίσχυση, είτε σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.
Το μηνιαίο ύψος των αγορών ανέρχεται σε 220 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορών ενώ σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, τα ποσά που καταβάλλονται ανέρχονται στο 80%. Η υποβολή της αίτησης για την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 15η Μαρτίου 2023.
Παραδείγματα:
@ Μεμονωμένο άτομο 132 ευρώ / το εξάμηνο στην κάρτα ή 106 αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ,
@ δύο άτομα 192 ευρώ /εξάμηνο ή 154 ευρώ αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ και
@ για κάθε επιπλέον μέλος συν 60 ευρώ/εξάμηνο ή 48 ευρώ αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ.
Σύμφωνα με την απόφαση, το κόστος της ειδικής εφαρμογής θα ανέλθει στο ύψος του 1.500.000 και θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο.
ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ – ΠΙΣΤΩΣΗ
Μέσω της ειδικής εφαρμογής της Ψηφιακής Πύλης gov.gr κάθε δικαιούχος αιτείται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται σχετικό ποσό της ενίσχυσης.
Η είσοδος γίνεται και μέσω του vouchers.gov.gr με χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣ (taxisnet). Δίνεται η δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης για όσους υποβάλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου, έως της 28/2/2023. Μετά την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης η Κοινωνία της Πληροφορίες Μ.Α.Ε. διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και εμβάζει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί.
Ακολούθως, το πιστωτικό ίδρυμα ενημερώνει τον δικαιούχο για την ενεργοποίηση της κάρτας αποστέλλοντας sms στον αριθμό κινητού που έχει δηλώσει με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση. Μετά την είσοδο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο sms, προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
ΠIΣΤΩΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
Μέσω της ειδικής εφαρμογής, δικαιούχος της ενίσχυσης δύναται να αιτείται την πίστωση και σε τραπεζικό λογαριασμό. Η είσοδος του φυσικού προσώπου δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω gov. gr πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών taxisnet. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και συμπληρώνει τον IBAN καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα που τηρείται ο λογαριασμός και αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον λογαριασμό.

«ΠΡΩΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ»
«Με βάση τα όσα γνωρίζουμε από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, το Market pass θα είναι το πρώτο θετικό μέτρο που θα ισχύσει οριζόντια, θα αφορά απευθείας την αγορά καθώς και θα εντάσσει το σύνολο των επιχειρήσεων τροφίμων είναι μέσα στις κατηγορίες δαπανών αγορών που θα επιδοτούνται μηνιαία. Είναι προφανές ότι το ποσό της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό θα πρέπει να αξιολογηθεί από τον καταναλωτή αλλά, όπως έγινε και με την επιδότηση στο ρεύμα, ως μέτρο κινείται ξεκάθαρα προς μια θετική κατεύθυνση» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Χάρης Ανδρικόπουλος.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιατρικός: Θλίψη για τον θάνατο του ορθοπαιδικού Νικολάου Καλαμακίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ψήφισμα εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για την αιφνίδια αναγγελία του θανάτου του ιατρού – ορθοπαιδικού Νικολάου Καλαμακίδη.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής: “Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση της αιφνίδιας αναγγελίας θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου ΚΑΛΑΜΑΚΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πάτρα το 1949. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1977 ενώ έλαβε τον τίτλο της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας το έτος 1983. Άσκησε από το 1984 και επί σειρά ετών το ελεύθερο επάγγελμα στο κέντρο της πόλης μας
διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο. Παρείχε επίσης τις υπηρεσίες του ως ιατρός στο ΙΚΑ και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία ενώ για ένα διάστημα ως επιμελητής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Ο εκλιπών υπηρέτησε την επιστήμη του με αφοσίωση και προσήλωση στους ασθενείς του.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του
2. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
3. Να διαβιβαστεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Πατριαρχέας”

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συντριβή F4: Στις έρευνες και η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τις 10.30 το πρωί, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, πραγματοποιούν έρευνες στα παράλια του κυπαρισσιακού κόλπου προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος που θα τους οδηγήσει στον σμηναγό που αγνοείται. Στις συμμετέχει και πεζοπόρο τμήμα, το οποίο θα περπατήσει κατά μήκος της παραλιακής ζώνης.

Παράλληλα, ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποιεί πτήσεις σε όλη την ακτογραμμή, από την Ανδραβίδα μέχρι νότια, κοντά στην Κυπαρισσία.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Αχαΐα: Τους ζήτησε να φύγουν από το χωράφι του κι εκείνοι τον ξυλοφόρτωσαν! Στο Νοσοκομείο ο άνδρας

Δημοσιεύθηκε

στις

της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε βαρύ ξυλοδαρμό οδήγησε μία διένεξη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ελαιοχώριο Δυτικής Αχαΐας. Αποτέλεσμα ένας βαριά τραυματίας, ο κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με σπασμένα αρκετά μέρη του σώματός του. Τα κατάγματα αυτά, όπως κατήγγειλε στη «Γ» είναι η απόρροια ενός καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο, ως ιδιοκτήτη ενός χωραφιού και μίας οικογένεια, συγκεκριμένα πατέρα και γιου, οι οποίοι βοσκούσαν εκεί τα αμνοερίφιά τους.

Ο κ. Κανελλόπουλος βλέποντας με έκπληξη την έκταση που του ανήκει να έχει καταπατηθεί και τα αμνοερίφια να τρώνε τα δέντρα, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ζώων να τα απομακρύνουν. Εκείνοι αντέδρασαν αρνητικά και κουβέντα στην κουβέντα, πατέρας και γιος χτύπησαν τον κ. Κανελλόπουλο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο!

Ο ίδιος μάλιστα, όπως υποστηρίζει, εγκαταλείφθηκε από τους δράστες και με κόπο κατάφερε να ενημερώσει το Α.Τ. Κάτω Αχαΐας, και εκείνο να επιληφθεί του θέματος, στέλνοντας μάλιστα ασθενοφόρο να τον παραλάβει.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ

Ο τραυματίας βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, φοβάται πλέον για τη ζωή του, ενώ δεν ξέρει γιατί οι δράστες είχαν τόσο μένος εναντίον του, εφ όσον δεν είχαν προηγούμενα, αλλά όλα ξεκίνησαν από μια απλή παρατήρηση που τους έκανε. Ο κ. Κανελλόπουλος εκτός από το ζήτημα της υγείας του, έχει τώρα να φροντίσει και την διαφύλαξη της περιουσιακής του ακεραιότητας, από τους καταπατητές.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα