Connect with us

Ελλάδα

Ικανοποίηση για την αυξημένη επιδότηση στο ρεύμα

Published

on

Με στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους, τα υπουργεία Οικονομικών, Περβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης υπέγραψαν απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία προχωρά, αναδρομικά, η χορήγηση επιδότησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης στα Αρτοποιία αλλά στην παραγωγή νωπών ειδών Ζαχαροπλαστικής και σε επαγγελματίες με παροχή αγροτικής χρήσης.

Σύμφωνα με την απόφαση δικαιούχοι είναι όσοι ήταν συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τον μήνα Φεβρουάριο του 2022 έως και τον μήνα Νοέμβριο του 2022.
Για όλους τους δικαιούχους η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται σε ποσό 83 ευρώ ανά ΜWh για τον Φεβρουάριο του 2022, για το μήνα Μάρτιο σε 69 ευρώ, για το μήνα Απρίλιο στο ποσό των 100 ευρώ, για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο στο ποσό των 50 ευρώ ενώ αναπροσαρμόζονται οι επιδοτήσεις για τον μήνα Ιούλιο στα 65 ευρώ, για τον μήνα Αύγουστο στα 87 ευρώ, για τον Σεπτέμβριο στα 262 ευρώ, για τον Οκτώβριο στα 168-206 ευρώ και για τον Νοέμβριο στα 150-188 ευρώ. Η ενίσχυση χορηγείται με υπεύθυνη δήλωση στον προμηθευτή το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023.
Την ικανοποίησή για την επέκταση της επιδότησης, αναδρομικά, και στα Ζαχαροπλαστεία εξέφρασε στην «Γ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Αχαΐας Ταξιάρχης Κάππα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement