Connect with us

Ελλάδα

Ειδικό Δικαστήριο: Ο Καλογρίτσας κατέθεσε το ημερολόγιο των ραντεβού του

Published

on

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο που τηρούσε η εξ απορρήτων του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του επιχειρηματία ο οποίος δικάζεται μαζί με τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

Στον απόηχο του «ιστορικού», όπως χαρακτηρίστηκε, sms με τις αναφορές στα ποσοστά των καναλιών και σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αξιοπιστία της επί 40 χρόνια γραμματέως του επιχειρηματία, η οποία αμφισβητήθηκε μετά τις αναφορές της για χρήματα στο Σύριζα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Άγγελος Καραχάλιος, κατέθεσε αποσπάσματα της 15ης και 22ας Σεπτεμβρίου του 2016. Σύμφωνα με τον συνήγορο από τις καταχωρήσεις επιβεβαιώνονται οι αναφορές της γραμματέως για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του Χρήστου Καλογρίτσας στο επίμαχο ημερολόγιο υπάρχουν δύο σημειώσεις τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με τις καταχωρήσεις έγιναν δύο συναντήσεις, στα γραφεία του κατηγορούμενου επιχειρηματία, η μία στις 15 και η δεύτερη στις 22 Σεπτεμβρίου. Την πρώτη φορά, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά- Αρτεμίου μετείχε και ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Μάλιστα, η δεύτερη συνάντηση έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Καταθέτω δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κατάθεση τη κυρίας Διαμαντή , αλλά και το ιστορικό SMS της 15ης Νοέμβριου 2016, που δεν άφησε ασχολίαστο ο Τύπος και πολιτικός κόσμος» ανέφερε απευθυνόμενος στο Ειδικό Δικαστήριο ο συνήγορος και εξήγησε «Το συνδέω ευθέως με το περιεχόμενο της κατάθεσης Διαμαντή και με το μήνυμα , γιατί τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της , τη χαρακτήρισαν ανυπόληπτη , ψευδομάρτυρα και συκοφάντη» . Ο κ. Καραχάλιος σημείωσε πως τα αποσπάσματα των επίμαχων ημερομηνιών προέρχονται από το ημερολόγιο που τηρούσε η επί σαράντα χρόνια η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. «Κατέθεσε ότι ο κ. Αρτεμίου είχε συναντήσεις με Παπά και Καλογρίτσα στα γραφεία Καλογρίτσα. Η ίδια μάρτυρας έχει πει ότι στις 22-9-2016 συναντήθηκε με τον κ. Μαρινάκη.

Ήταν αυτή η συνάντηση. Τόσο στις 15/9 υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με τον Αρτεμίου στα γραφεία της εταιρείας και στις 22 -9 υπάρχει συνάντηση Παππά, Καλογρίτσα με Αρτεμίου, μετά συνάντηση με Μαρινάκη και το βράδυ συνάντηση με τον κ. Παππά» τόνισε ο συνήγορος του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, οι σημειώσεις στο ημερολόγιο αναφέρουν:

  • 15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14:25- 15:00
  • 22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13:25-23:45
  • 22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21:00 – 21:30
  • 22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) -22:15-22:4

Αμφισβητεί τη γνησιότητα των sms ο Νίκος Παππάς

Ενστάσεις για το πολυσυζητημένο sms, που κατατέθηκε στο δικαστήριο από τον επιχειρηματία, υπέβαλε, από την πλευρά της, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Νίκου Παππά, αμφισβητώντας την γνησιότητα του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Γιάννη Μαντζουράνη η ένσταση αφορά σε παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων διότι, όπως σημείωσε, η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του εντολέα του.

Ο συνήγορος, επιπλέον, έβαλε και κατά της γνησιότητας του μηνύματος αναφέροντας πως «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει». «Τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του» τόνισε χαρακτηριστικά ο συνήγορος ενώ προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη με την οποία ενισχύεται ο ισχυρισμός ότι είναι εύκολο να παραποιηθούν μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα.

Σε δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά , Γιάννης Μαντζουράνης αναφέρει: Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά.

Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών. Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών.

Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου».

Γνήσια τα sms απαντά ο Χρήστος Καλογρίτσας

Την πρόθεση του Χρήστου Καλογρίτσα να προσκομίσει στο Ειδικό Δικαστήριο το κινητό του ώστε να ελεγχθεί η γνησιότητα του πολυσυζητημένου sms έκανε γνωστή ο συνήγορος του, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επιχειρηματία επιμένει πως τα μηνύματα είναι γνήσια απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αμφισβητήσεις της πλευράς του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά και σημειώνει ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα σε οποιοδήποτε στάδιο της υπόθεσης.

«Θυμίζω η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023.  Ο κ. Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα sms και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά κλπ.

Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία;

Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες κλπ. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη. Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε λέγοντας «Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε sms που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα.

Το έκτο sms που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολέας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία».

Ο συνήγορος του επιχειρηματία τόνισε πως από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα «προκύπτει η ακρίβεια του sms». «Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνη είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό.

Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα ,όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός» ανέφερε απευθυνόμενος στους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement