Σε αυτό το κλίμα, η τελική τιμή του ρεύματος αναμένεται πως θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα 15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές.
Υπενθυμίζεται ότι για τον Μάρτιο οι χρεώσεις των παρόχων κινήθηκαν από 20 έως 25 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατά μέσο όρο, χωρίς να συνυπολογισθούν οι εκπτώσεις συνέπειας.
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των παρόχων
ΔΕΗ:Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 16,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Η χρέωση για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,7 λεπτά ανά KWh.
Elpedison: Στο πρόγραμμα «Συνέπεια» προβλέπεται χρέωση 22,77 λεπτά/KWh, μετά την έκπτωση, για τον Απρίλιο. Με την έκπτωση, το τιμολόγιο αναπροσαρμόζεται στα 16,77 λεπτά/kWh. Στο Elpedison Economy, η χρέωση του τον Απρίλιο είναι 12,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
ΗΡΩΝ: 19,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα GENEROUS HOME, χωρίς την έκπτωση, η τιμή είναι 19,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ με την έκπτωση συνέπειας (20%) η τιμή είναι 15,68 λεπτά ανά KWh.
Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 19,98 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, με έκπτωση συνέπειας 13,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value η χρέωση ανέρχεται στα 14 λεπτά του ευρώ ανά kWh, χωρίς έκπτωση συνέπειας.
ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 16,4 λεπτά του ευρώ ανά kWh έως 270 κιλοβατώρες, ενώ για μεγαλύτερη κτανάλωση η χρέωση είναι 17,9 λεπτά ανά kWh. Το οικονομικότερο πρόγραμμα ανέρχεται στα 11,9 λεπτά ανά kWh.
Watt & Volt: Τον Απρίλιο θα ισχύει χρέωση 14 λεπτά ανά kWh, στο οικονομικότερο πρόγραμμα της εταιρείας.
ΕΛΙΝ: Η χρέωση είναι 14,8 λεπτά ανά kWh τον Απρίλιο.
NRG: Η χρέωση για τον Μάρτιο ανέρχεται σε 16,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας και στα 13,94 λεπτά ανά kWh με την έκπτωση συνέπειας.
Volterra: Θα ισχύει η τιμή στα 18,8 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,5 ευρώ.
Volton: Ανακοίνωσε τιμή στα 16,4 λεπτά του ευρώ/KWh για τα οικιακά τιμολόγια.
Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών
Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.
Δείτε εδώ το «Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).
CNN.gr