Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρχίζουν οι Καρναβαλουπόλεις- Στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Παραλίας θα στηθεί η πρώτη το ερχόμενο Σάββατο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Μικρών, που αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το πρωί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, με την οποία θα κορυφωθεί η μεγάλη γιορτή τους.

Οι Καρναβαλουπόλεις που αποτελούν κεντρικό κομμάτι του Καρναβαλιού των Μικρών, θα πραγματοποιηθούν στην περιφέρεια ζωντανεύοντας συνοικίες, γειτονιές και απομακρυσμένες περιοχές της Πάτρας, στην καρδιά της πόλης (Ψηλά Αλώνια) και στα Παλαιά Σφαγεία, τον πολυχώρο που είναι συνδεδεμένος με το Καρναβάλι.

Μουσική, χορός, παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μεταμφιέσεις, κατασκευές, μάσκες, καπέλα θα έχουν την τιμητική τους και θα ξαφνιάζουν ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς.

Η πρώτη Καρναβαλούπολη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου από τις 11.30 έως τις 13.30 στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Παραλίας. Συμμετέχουν οι x-saltibagos με διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου. Επίσης έχει προγραμματιστεί Face painting για τα παιδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11:30-13:30 Καρναβαλούπολη στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Παραλίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30-13:30 Καρναβαλούπολη στην κεντρική πλατεία της Αρόης. Οι x-saltibagos σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου. Face painting για παιδιά

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30-13:30 Καρναβαλούπολη στα Παλαιά Σφαγεία: Οι  x- saltibagos σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου. Face painting για παιδιά και παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο: “Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου”, από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη, σκηνοθεσία –κείμενα Κ. Λαλιώτη

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30-13:30 Καρναβαλούπολη στο Δημοτικό σχολείο (οδός Σώμερσετ 125) στο Ρίο. Οι ex- saltibagos σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου. Face painting για παιδιά. Θεατροπαιδαγωγική δράση από το Καλλιτεχνικό Κέντρο «ΕΚΦΡΑΣΙΣ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

16:00-18:00 Καρναβαλούπολη στην Οβρυά (Πλατεία Ν. Ντεβέ): Διαδραστικά Καρναβαλικά παιχνίδια, face painting για παιδιά. Εργαστήριο Κατασκευής καρναβαλικών μασκών για παιδιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:30-13:30 Καρναβαλούπολη στα Υψηλά Αλώνια: Οι x-saltibagos σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκο. Face painting σε παιδιά. Διαδραστική παράσταση θεάτρου μάσκας και κούκλας με τίτλο «The Loony Circus»  από το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ του Νικόλαου  Τόμπρου

Οι Καρναβαλουπόλεις θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού και εγγυώνται σε παιδιά και μεγάλους άφθονη διασκέδαση, ανεμελιά και δημιουργία.

 

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement