Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φρένο» στο αιολικό πάρκο

Απορρίφθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Σκιαδοβούνι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Επιμέλεια: Μαρία Ορφανού

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι Επιτροπές Αγώνα κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικού πάρκου στο Σκιαδοβούνι- Λειψούτα, καθώς απορρίφθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (με ΑΔΑ: 9Χ6ΚΟΡ1Φ-3ΨΗ) για την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 31,5MW.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος συστηματικού αγώνα και συνεργασίας με επιστημονικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και τοπική κοινωνία για να πείσουμε τις υπηρεσίες που γνωμοδοτούν καθώς και την ίδια αδειοδοτούσα αρχή, να πράξουν το αυτονόητο… δηλ. να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον και την τοπική κοινωνία από τις αρνητικές επιπτώσεις και την υποβάθμιση που θα έπονταν ενός τέτοιου έργου στην περιοχή.

Αναφορικά με τον γειτονικό αιολικό σταθμό στο Σκιαδοβούνι, για τον οποίο πραγματοποιήσαμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Ιούνιο, ορίστηκε η δικάσιμος για την αίτηση ακύρωσης στις 24 Μαΐου 2023. Ο αγώνας κλιμακώνεται ώστε να επιτευχθεί ακόμη μια νίκη και δικαίωση και για αυτό το μέτωπο. Ακολουθεί προσεχώς δημόσια διαβούλευση για νέο αιολικό σταθμό στο Μελισσοβούνι του Ερυμάνθου.

Ο αγώνας μας για έναν ελεύθερο Ερύμανθο συνεχίζει πιο δυναμικά από ποτέ».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement