Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακόμη και επιστροφή τυχόν επιπλέον κόστους για το πρώτο τρίμηνο υπόσχεται η «Γέφυρα ΑΕ» στους καθημερινούς χρήστες

Δημοσιεύθηκε

στις

Μειωμένο θα είναι το κόστος του μηνιαίου πακέτου πολλαπλών διελεύσεων από την Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για το 2023 σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη καθώς οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την εταιρεία οδήγησαν σε μείωση της τιμής των διοδίων αντί της προγραμματισμένης αύξησης.

Ο Γιώργος Καραγιάννης

Ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι το πακέτο 44 διελεύσεων από τη Γέφυρα (για 22 εργάσιμες μέρες) κόστιζαν το 2022 συνολικά 242,56 ευρώ και χρησιμοποιούταν κυρίως από εργαζόμενους, οι οποίοι κάνουν καθημερινά την διαδρομή Ρίο – Αντίρριο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας από 1/1/2023 το συγκεκριμένο πακέτο θα αυξανόταν σε 294,90 ευρώ.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου «θεωρήσαμε ότι αυτή η αβλεψία έπρεπε να διορθωθεί και καλέσαμε την εταιρεία να το διορθώσει. Όπως πληροφορηθήκαμε η εταιρεία θα ανακοινώσει αύριο πως η τιμή του πακέτου θα διαμορφωθεί τελικά σε 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι».

Ο Υφυπουργός εξήγησε πως οι παρεμβάσεις του υπουργείου γίνονται για την τιμή της μοναδικής διέλευσης καθώς «τα εκπτωτικά πακέτα εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του υπουργείου». Ωστόσο πρόσθεσε πως η σημαντική αύξηση της τιμής του πακέτου πολλαπλών διελεύσεων που απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους ανάγκασε το υπουργείο να παρέμβει.

Παρά την άτυπη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ όλων των παραχωρησιούχων των μεγάλων οδικών αξόνων και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να παγώσουν τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, τα διόδια η  Γέφυρα ΑΕ «έσπασε» αυτή τη συμφωνία και προχώρησε σε διπλάσια αύξηση από το πληθωρισμό στις διελεύσεις μέσω e-pass. Το Υπουργείο, από τη στιγμή που άρχισαν να κατατίθενται βροχή… οι ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα και από την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νεκτ. Φαρμάκη, δεν άφησε αναπάντητη τη στάση της Γέφυρας Α.Ε. και παρενέβη υποχρεώνοντάς την ουσιαστικά να ανακρούσει πρύμναν και μάλιστα να προχωρήσει και σε μια αμελητέα μείωση στην τιμή του e-pass.

«Έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά και τέτοιου είδους αβλεψίες ή λάθη είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίζουμε. Η παρέμβαση της Κυβέρνησής μας ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία το αντιμετώπισε σοβαρά. Την αβλεψία της και το λάθος που έκανε το διόρθωσε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καραγιάννης και διευκρίνισε πως «δεν είναι συμβατική η υποχρέωση της εταιρείας να κοινοποιεί στο ελληνικό δημόσιο την εμπορική πολιτική και τα εκπτωτικά πακέτα. Παρ’ όλα αυτά παρεμβήκαμε και παρ’ όλα αυτά έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε ό,τι προβλήματα υπάρχουν στα πλαίσια της νομιμότητας και στα πλαίσια των συμβάσεων».

Παράλληλα, ο κ. Καραγιάννης υπενθύμισε ότι με τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του υπουργείου συγκρατήθηκαν συνολικά οι τιμές των διοδίων αντί να προσαρμοστούν ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού.

Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης έθεσε ο Δ. Κωνσταντόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.  Κωνσταντόπουλος έθεσε και το ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης της Γέφυρας θυμίζοντας πως όταν υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας υπήρξε μια πρόβλεψη αφότου παρέλθουν τα 10 χρόνια λειτουργίας της Γέφυρας δύναται το ελληνικό δημόσιο και ο παραχωρησιούχος να επαναδιαπραγματευτούν το τίμημα διέλευσης.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

«Δεν μπορεί η παραχωρησιούχος να αυθαιρετεί ή να αναγιγνώσκει τη σύμβαση κατά μόνας» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κωνσταντόπουλος. Από την πλευρά του ο Γ. Καραγιάννης απαντώντας εξήγησε ότι η σύμβαση της Γέφυρας δεν μπορεί να συγκρίνεται με τις συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων. «Η κάθε σύμβαση παραχώρησης έχει τις δικές της υποχρεώσεις και τους δικούς της όρους. Είναι ουσιαστικά μια σύμβαση που μεγάλο μέρος έχουν και οι τράπεζες οι οποίες έχουν δανειοδοτήσει αυτό το έργο. Άρα, δεν είναι εύκολη για να γίνει δυσχερής για τον ιδιώτη μία σύμβαση παραχώρησης και να τον φέρει σε δυσχερέστερη θέση απ’ αυτή που βρίσκεται σήμερα» ανέφερε ο Γ. Καραγιάννης.

ΓΕΦΥΡΑ : Επιστροφή τυχόν επιπλέον κόστους για το πρώτο τρίμηνο στους καθημερινούς χρήστες

 Φθηνότερο  κατά 53,10€ σε σχέση με τη χρήση του πορθμείου το νέο e-pass

Ως εταιρεία που πάντα δεσμευόταν να υποστηρίζει την κινητικότητα των κατοίκων της περιοχής, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία ενός νέου εκπτωτικού προϊόντος για επιβατικά οχήματα κατηγορίας 2, που απευθύνεται σε χρήστες που χρησιμοποιούν τη Γέφυρα από 17 έως 25 ημέρες τον μήνα.

Για 44 διελεύσεις, οι συνδρομητές θα χρεώνονται σε μηνιαία βάση 9,60€ λιγότερο από πέρυσι. Το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου 2023, με τις εγγραφές να ξεκινούν το Μάρτιο, κατόπιν νέας σχετικής ανακοίνωσης.

Στους συνδρομητές που θα επιλέξουν να εγγραφούν στο νέο εκπτωτικό πρόγραμμα, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θα επιστρέψει τη διαφορά που τυχόν προκύπτει μεταξύ του κόστους που επιβαρύνθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2023 κάνοντας χρήση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ e-Pass» και του κόστους που θα είχαν με το πρόγραμμα «eργασίαpass»  για την ίδια περίοδο και αριθμό διελεύσεων. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα τους κοινοποιηθούν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Με αυτή τη νέα πρωτοβουλία, που επιτρέπει τη διατήρηση πολύ σημαντικών εμπορικών εκπτώσεων στους καθημερινούς χρήστες, η Γέφυρα συνεχίζει τη δέσμευσή της για την τοπική κινητικότητα στην Ελλάδα, ενώ εξακολουθεί να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο εκπτώσεων μεταξύ όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Τέλος, η Εταιρεία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, ότι ακόμη και στο νέο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τηρεί τη δέσμευσή της να βρίσκει λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των καθημερινών χρηστών.

Λεπτομέρειες προγράμματος «eργασίαpass»

Η ΓΕΦΥΡΑ θα αναπτύξει το νέο πρόγραμμα τις επόμενες εβδομάδες με στόχο το «eργασίαpass» να διατεθεί στους ενδιαφερόμενους χρήστες από την 1η Απριλίου 2023, με τις εγγραφές των συνδρομητών να ξεκινάνε μέσα στον Μάρτιο.

Η εταιρεία θα διαθέτει τότε τρία (3) εκπτωτικά προγράμματα για τα επιβατικά αυτοκίνητα (κατηγορία 2):

1.      Το ΓΕΦΥΡΑ E-Pass για συχνούς χρήστες που διέρχονται από τη Γέφυρα περισσότερες από δύο φορές τον μήνα.

2.      Το E-pass « Aller Retour » που προσφέρει 2 διελεύσεις με συνολικό κόστος 14€ (7€/διέλευση) με την προϋπόθεση ότι η διέλευση επιστροφής θα πραγματοποιηθεί εντός 4 ωρών από την αρχική διέλευση.

3.      Το « eργασίαpass » που θα εστιάζει στους καθημερινούς χρήστες που χρησιμοποιούν την Γέφυρα κατά μέσο όρο 22 ημέρες τον μήνα:

·         Παρέχοντας οικονομικότερες διελεύσεις σε σύγκριση με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ E-Pass», για όσους πραγματοποιούν από 34 ως 51 διελεύσεις τον μήνα.

·         Αν ο συνδρομητής πραγματοποιεί 42 ως 45 διελεύσεις τον μήνα, το συνολικό κόστος διελεύσεων θα είναι μικρότερο από το 2022 (9,66€ για 44 διελεύσεις)

·         Είναι οικονομικότερο από το κόστος του πορθμείου για 36 έως 51 διελεύσεις τον μήνα. Για συνολικό δε αριθμό 44 διελεύσεων σε μηνιαία βάση είναι οικονομικότερο από το πορθμείο κατά 53,10€.

www.sinidisi.gr

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με 63 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται 1.689 Νέοι Γεωργοί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του ΠΑΑ 2014-2020

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στην υπογραφή της δεύτερης απόφασης ένταξης  δικαιούχων στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών (3η Πρόσκληση Υπομέτρου 6.1) του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, προχώρησε σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ο εντεταλμένος σύμβουλος και βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση εντάσσονται στο πρόγραμμα 1.689 Νέοι Γεωργοί και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 63.180.000,00 €.

Με αφορμή την έκδοση της 2η Απόφασης Ένταξης Πράξεων ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε:

«Είμαι πανευτυχής που ολοκληρώθηκε η ένταξη των δικαιούχων Νέων Γεωργών στο εν λόγω πρόγραμμα. Μέσω του προγράμματος των Νέων Γεωργών δίνουμε  την ευκαιρία σε 1.689 νέες και νέους ανθρώπους να ασχοληθούν ενεργά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία σε μία αγροτική Περιφέρεια όπως χαρακτηρίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην οικονομική στήριξη όλων των δικαιούχων που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες αγρότες. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ιδιαιτέρως ότι αποτελεί πάγιο αίτημά μας η ένταξη όλων των επιλαχόντων Νέων Γεωργών στο πρόγραμμα».  

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Δημήτρης Αντωνακόπουλος υποψήφιος στην Αχαΐα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με τιμή και χαρά ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα του κου Δημήτρη Αντωνακόπουλου στην εκλογική περιφέρεια Αχαΐας.

Ο Δημήτρης Αντωνακόπουλος φοίτησε σε βιομηχανική σχολή και εργάστηκε κατόπιν σε ναυτιλιακή εταιρεία και στη ΔΕΗ. Από το 1979 διατηρεί προσωπική του εμπορική και αγροτική επιχείρηση με μεγάλη επιτυχία. Είχε κοινωνική δράση και ενασχόληση με τα κοινά στο παρελθόν, ως πολιτευτής στην περιφέρεια Αχαϊας. Έχει άριστη γνώση των προβλημάτων της περιοχής του.

Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλόν αγώνα και καλή επιτυχία!

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσημα υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Ηλείας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσημα υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις εκλογές του Μαΐου.
Mε απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ύστερα από συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα