Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΑΔΑΕ – Παπανικολάου: Πράγματι υπήρξα συνεργάτης του Μπαλτά και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μέλος της ΑΔΑΕ Κατερίνα Παπανικολάου παραδέχτηκε ότι όντως υπήρξε συνεργάτιδα του υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά καθώς επίσης και συνεργάτης του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Αποστολίδη.

Αυτοπροσδιορισμός

Σχετικά με την αποκάλυψη της Απογευματινής η κ. Παπανικολάου μιλώντας στην ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι «πράγματι υπήρξα νομική σύμβουλος, αποσπασμένη από τον Συνήγορο του Πολίτη, στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος παραμένει προσωπικός και αγαπημένος μου φίλους».

«Πράγματι υπήρξα συνεργάτης σημαντικών ανθρώπων. Έχω υπάρξει κι άλλα πράγματα στη ζωή μου όμως και νομίζω έχω τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι. Έχω υπάρξει συνεργάτης, παραμένω σύζυγος και μητέρα, ωστόσο έχω μια προσωπική διαδρομή και θα παρακαλούσα πολύ όσους ενδιαφέρονται για αυτά να εστιάσουν σε αυτό, στην επιστημονική και εργασιακή μου διαδρομή. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν την ουσία. Δεν θα μιλήσω για σεξισμό ούτε για επιλεκτικές διαδρομές, αλλά νομίζω ότι το ταυτοτικό μου χαρακτηριστικό δεν είναι η ιδιότητά μου ως συνεργάτης του κ. Ράμμου, του κ. Μπαλτά ή του κ. Αποστολίδη. Τούς εκτιμώ ιδιαιτέρως και νιώθω ευγνώμων. Επιτρέψτε μου όμως να αυτοπροσδιοριστώ πλέον».

Προβληματική διάταξη για τη λήξη της θητείας

Σχετικά με την λήξη της θητείας της από τον Μάρτιο, η κα Παπανικολάου τόνισε ότι «υπάρχει μία ατυχής κατά τη γνώμη μου διάταξη, η οποία σε σχέση με τα μέλη των Αρχών προβλέπει ότι η θητεία τους παρατείνεται μέχρι της αντικατάστασή τους. Είναι μία προβληματική διάταξη κατά τη γνώμη μου για πολλούς λόγους, η οποία ήρθε να λύσει ένα πραγματικό ζήτημα, τη δυσκολία των κομμάτων να συνεννοηθούν σε σχέση με την επιλογή μελών στις ανεξάρτητες αρχές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement