Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Σε εξέλιξη έντονα φαινόμενα – Σε ποιους δρόμους παρατηρούνται προβλήματα – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη η  επιδείνωση του καιρού   με καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους να χτυπούν νησιωτικές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Στην Πάτρα βρέχει καταρρακτωδώς εδώ και ώρες χωρίς ευτυχώς να έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα. Κάποιοι δρόμοι όπως στην Εθνική και Αρέθα έχουν πλημμυρίσει στην άκρη, ενώ και στην ΑΚτή Δυμαίων παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο και απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς. Με χαμηλότερες ταχύτητες προτείνεται να γίνεται  και η κυκλοφορία στην μίνι περιμετρική. Πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους παρατηρούνται και στα Δεμένικα.

Προβλήματα καταγράφονται ήδη σε Ζάκυνθο και Ημαθία, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν σε Ήπειρο, Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το meteo.gr. Στην Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα της Πέμπτης.
Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα πλήξουν, τοπικά, τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σε υψόμετρο πάνω από τα 900 μέτρα στα βόρεια, και πάνω από τα 1.300 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές.

Μέσα στη νύχτα, χιόνι αναμένεται να πέσει και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.
Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 μήνυμα έλαβαν σε πρώτη φάση οι χρήστες κινητών τηλεφώνων σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, ενώ ακολούθησε μήνυμα στους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Το μήνυμα κάνει λόγο για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ ζητά από τους πολίτες να πραγματοποιούν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement