Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κοινή γραμμή «πλεύσης»- Δήμοι Πατρέων, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου αναλαμβάνουν νέες πρωτοβουλίες για τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Published

on

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο της Πάτρας, συνάντηση των Δημάρχων, Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, με θέμα τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας για κοινή δράση, με στόχο όχι απλώς την μη αύξηση, αλλά και την μείωση των διοδίων, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων.

Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, για περαιτέρω μείωση του κόστους διέλευσης.

ΓΕΦΥΡΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 1.1.23

Η διοίκηση της παραχωρησιούχου, ανακοίνωσε  την κυκλοφορία ενός νέου εκπτωτικού προϊόντος για επιβατικά οχήματα κατηγορίας 2 (επιβατικά ΙΧ), που απευθύνεται σε χρήστες που χρησιμοποιούν τη Γέφυρα από 17 έως 25 ημέρες τον μήνα.

Για 44 διελεύσεις, οι συνδρομητές θα χρεώνονται σε μηνιαία βάση 9,60 ευρώ λιγότερο από πέρυσι, δηλ. η νέα κάρτα μηνιαίων διαδρομών που θα έχει την ονομασία «eργασίαpass», θα κοστίζει περίπου 232,96 ευρώ, από 242,56 ευρώ.

Το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου, με τις εγγραφές να ξεκινούν τον Μάρτιο, κατόπιν νέας σχετικής ανακοίνωσης.

Μάλιστα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι, στους συνδρομητές που θα επιλέξουν να εγγραφούν στο νέο εκπτωτικό πρόγραμμα, η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ θα επιστρέψει τη διαφορά που τυχόν προκύπτει μεταξύ του κόστους που επιβαρύνθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2023 κάνοντας χρήση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ e-Pass» και του κόστους που θα είχαν με το πρόγραμμα «eργασίαpass» για την ίδια περίοδο και αριθμό διελεύσεων.

Να σημειωθεί ότι η τιμή του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ e-Pass» είχε αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου στα 294,90 ευρώ τον μήνα, προκαλώντας τις αντιδράσεις χρηστών.

Οι σχετικές λεπτομέρειες για τα νέα προγράμματα,  θα  κοινοποιηθούν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Πάντως από την χθεσινή συνάντηση των δημάρχων, αλλά και τοποθετήσεις φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, διαφαίνεται ότι θα γίνουν νέες παρεμβάσεις με στόχο και νέα μείωση στη διέλευση, αλλά και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement