Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Πάτρα-Άφησε 20.000 ευρώ στον κάδο για να γλιτώσει τη φυλακή ο εγγονός της!

Δημοσιεύθηκε

στις

Απτόητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι απατεώνες, οι οποίοι με το κόλπο της εμπλοκής συγγενικών προσώπων σε τροχαία εξαπατούν ηλικιωμένους θησαυρίζοντας.

Χθές το πρωί, άγνωστος επικοινώνησε με 85χρονη στην περιοχή της Έλληνος Στρατιώτου και της είπε πως ο εγγονός της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και κινδυνεύει να πάει στη φυλακή.

Ο αδίστακτος απατεώνας ζήτησε από την ηλικιωμένη να του δώσει χρήματα για να γλιτώσει το εγγόνι της.
«Ο εγγονός σου σκότωσε ένα Αλβανάκι στην Πάτρα και για να μην πάει φυλακή θα πρέπει να μας δώσεις 20.000 ευρώ…» είπε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο άγνωστος δράστης προκαλώντας ταραχή στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η ίδια θορυβήθηκε και τους είπε πως δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι αλλά έπρεπε να πάει να τα «σηκώσει» από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Έτσι και έκανε. Πήγε στην τράπεζα χωρίς να πει τίποτα σε κανένα συγγενικό της πρόσωπο, έκανε ανάληψη των 20.000 ευρώ και ύστερα καθ’ υπόδειξη του δράστη τα άφησε στον κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Λεμεσού και Κιλκίς στην Πάτρα.

Ο απατεώνας και οι συνεργοί του έτριβαν τα χέρια τους, ενώ η 85χρονη όταν αντελήφθη πως έπεσε θύμα απατεώνων ταράχτηκε και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Πάντως, οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους ηλικιωμένους κυρίως να μην δίνουν χρήματα σε αγνώστους και εάν δεχθούν αντίστοιχα τηλεφωνήματα να επικοινωνήσουν με τα συγγενικά τους πρόσωπα ή με την Αστυνομία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement