Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Αν σκάσει ότι είναι μούφα…»: Οι συνομιλίες του «Μάξιμου Σαράφη» και ο ρόλος ενός 60χρονου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μυστήριο καλύπτει τον ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση του «Μάξιμου Σαράφη» 60χρονος, για τον οποίο αν και προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής στην απάτη, δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων. Από τα επίσημα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης προκύπτει ότι η έρευνα της Ασφάλειας, που οδήγησε στη σύλληψη του άλλοτε προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, είχε αρχικά στόχο τον 60χρονο. Η διαδικασία άρσης τηλεφωνικού απορρήτου μάλιστα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 από το δικό του τηλέφωνο.

Στο διάστημα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επικοινωνίες του με τον «Μάξιμο Σαράφη», ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν στο ραντάρ τους. Είχε συστήσει εταιρεία, για λογαριασμό της οποίας προσπάθησε να λάβει δάνειο 15 εκατ. ευρώ με τη διαμεσολάβηση του «Σαράφη». Ο τελευταίος υποτίθεται ότι θα μεσολαβούσε αντί αμοιβής, προκειμένου να εκταμιευθεί το ποσό του δανείου από την ανύπαρκτη εταιρεία Zahrat στο Αμπου Ντάμπι, την οποία δήθεν εκπροσωπούσε. Επίσης, ο 60χρονος είχε μεσολαβήσει προκειμένου ο «Μάξιμος Σαράφης» δήθεν να χορηγήσει μέσω της Zahrat δάνειο σε ξενοδοχειακή εταιρεία.

Το καμένο ξενοδοχείο

Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά το 2020. Υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν ως δράστες οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του. Οι τελευταίοι έδωσαν περίπου 100.000 ευρώ στον «Σαράφη», δίχως ποτέ να εισπράξουν τα χρήματα του δανείου. Τον Απρίλιο του 2022 υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλοντας την απάτη.

Ο «Σαράφης» είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με 78χρονη, την οποία προσφωνούσε «Λίτσα» και σύμφωνα με πηγές είναι μέντιουμ.

«Καίτοι από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες προέκυπτε διάθεση των στοχευμένων προσώπων να εμπλακούν σε ύποπτες δραστηριότητες, δεν κατέστη δυνατή από την έρευνα η διακρίβωση συγκεκριμένων εγκληματικών ενεργειών», αναφέρεται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης. Ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με 78χρονη, την οποία προσφωνούσε «Λίτσα» και στην οποία ο 50χρονος εξέφραζε τους προβληματισμούς του. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέντιουμ. Σε μια απ’ αυτές τις επικοινωνίες τους ο 50χρονος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis φέρεται να ομολογεί την απάτη στη «Λίτσα», καθώς ακούγεται να της λέει «αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι, τη γ…».

 

Σε «ρεβανσιστική στοχοποίησή» του από το 2018, λόγω του ρόλου του στην υπόθεση Novartis αποδίδει ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης τη σύλληψή του. Σε δήλωσή του από τη ΓΑΔΑ υποστηρίζει πως «διεφθαρμένοι αστυνομικοί υπέδειξαν τηλεφωνικά(!) στους συναλλασσόμενους πελάτες μου ότι είναι δήθεν θύματα απάτης! Κάποιοι “τσίμπησαν”, κάποιοι όχι», ενώ αφήνει να εννοηθεί πως ρόλο στην υπόθεση είχε και στέλεχος της Ν.Δ.

Η εταιρεία-φάντασμα

Οπως είναι ήδη γνωστό, ο «Σαράφης» κατηγορείται ότι μαζί με δύο συνεργούς του εξαπατούσαν επιχειρηματίες προφασιζόμενοι ότι εκπροσωπούσαν στην Ελλάδα ανύπαρκτη χρηματοπιστωτική εταιρεία με έδρα το Αμπου Ντάμπι. Εισέπρατταν αμοιβή προκειμένου να συντάσσουν και να υποβάλουν στα Εμιράτα φακέλους με αιτήσεις δανειοδότησης από την ανύπαρκτη Sahrat, εξαπατώντας τους πελάτες – θύματά τους.

​​Κατά την πρώτη φάση της έρευνας έχει προκύψει ότι έχουν αποσπάσει 800.000 ευρώ από 7 επιχειρηματίες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος και οι απολογίες τους είναι προγραμματισμένες για αύριο Σάββατο. Ο συνήγορος του «Μάξιμου Σαράφη», Κωνσταντίνος Γώγος, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι «ο εντολέας μου όπως ο ίδιος αναφέρει είναι θύμα καλοστημένης παγίδευσης από πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και σχέσεις με πρόσωπα εξουσίας». Αυτό είναι και το στίγμα της υπερασπιστικής τακτικής που αναμένεται να ακολουθήσει.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ροή ειδήσεων

Advertisement