Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κακοκαιρία: Επιμένουν τα έντονα φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων, με χαλαζοπτώσεις, καθώς και με χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές, που ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη. Χθες η Αττική βρέθηκε στο επίκεντρο του σφοδρού κύματος με καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους που άφησαν πίσω τους καθιζήσεις και πλημμυρισμένους δρόμους, προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι χθες είχε λάβει συνολικά 394 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις συνανθρώπων προς ασφαλή σημεία.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέφερε ότι «μέσα σε 1 ώρα σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h! Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη Λακωνία, μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκε το 1/4 (!!) της ετήσιας βροχόπτωσης, δείγμα ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για τον φετινό χειμώνα γι’ αυτό και προκάλεσε τόσα προβλήματα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement