Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Επιδότηση έως και €6.000 σε ευάλωτα νοικοκυριά που τους κόπηκε το ρεύμα λόγω χρεών

Δημοσιεύθηκε

στις

Το δημόσιο αναλαμβάνει να πληρώσει τους λογαριασμούς στα σπίτια χιλιάδων νοικοκυριών που τους κόπηκε το ρεύμα λόγω χρεών. Η γραμμή έκτακτης ανάγκης 15902 ανοίγει ξανά για να δεχθεί νέες αιτήσεις για επανασύνδεση ρεύματος, καλύπτοντας και όσους τους κόπηκε το ρεύμα μετά το καλοκαίρι και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Εν μέσω του νέου κύματος ακρίβειας η κυβέρνηση, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, Θόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο και του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, επαναφέρει σε ισχύ το μέτρο της εφάπαξ επιδότησης και επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, σε ευάλωτους καταναλωτές.

Αιτήσεις υποβάλλονται στον κάθε Δήμο της χώρας, με την υποστήριξη της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας 15902. Το μέτρο αφορά αποκλειστικά και μόνον την κύρια κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών.

Για συνολικά χρέη έως 6.000, γίνεται ολική εξόφληση από το Κράτος.

Για οφειλές 6.000-9.000, το δημόσιο καταβάλλει 75% της οφειλής (έως 6.750 ευρώ)

Για οφειλές ύψους 9.000-12.000, καταβάλλει 50% της οφειλής (δηλ. 4.500-6.000 ευρώ)

Ελλάδα

Εθιμοτυπική συνάντηση Μητσοτάκη με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εθιμοτυπική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Τσαγατάι Ερτζιγιές είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποίηθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της πρόσφατης συζήτησης Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, όπου αποφασίστηκε η Αγκυρα να ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Αθήνα, από την πλευρά της, να στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Περισσότερα

Ελλάδα

Τρομοκρατικό δίκτυο: Η πρεσβεία του Ιράν αρνείται κάθε εμπλοκή με τους Πακιστανούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα αρνήθηκε  κάθε εμπλοκή στο τρομοκρατικό δίκτυο που εξαρθρώθηκε στην Αθήνα και αναφέρθηκε σε «φήμες» που διαδίδονται εναντίον της Τεχεράνης, φθάνοντας μάλιστα να κάνει λόγο για «σιωνιστικές πηγές»…

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «κατασκευασμένα σενάρια τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η Πρεσβεία της Ι. Δ.του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του Ιράν. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάρια τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση.»

Περισσότερα

Ελλάδα

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο 0,70%

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επανέρχεται στα επίπεδα των 1,030 μονάδων, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.030,65 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,70%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.031,97 μονάδες (+0,83%) και κατώτερη τιμή στις 1.014,84 μονάδες (-0,84%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,49 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 31.379.406 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,88%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+3,33%), της Τέρνα Ενεργειακή (+3,10%), της Πειραιώς (+2,24%) και της Alpha Bank (+1,57%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-2,45%), της Σαράντης (-2,40%), της Ελλάκτωρ (-1,46%) και της Eurobank (-1,10%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+3,32%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,78%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-2,20%) και του Πετρελαίου (-1,85%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 8.742.614 και 6.681.783 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 9,44 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 8,10 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, 38 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τρία ‘Αλφα (π) +7,00% και της Γενικής Εμπορίου +5,56%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βογιατζόγλου Systems -9,92% και Frigoglass -9,48%.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα