Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει θέμα Κυριακών-Επέκταση του μέτρου για 7ημερη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Καμία συζήτηση για επιπλέον Κυριακές στα αστικά κέντρα, λέει η Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Την ευχέρεια στις Περιφέρειες, και δη τη Δυτική Ελλάδα, να καθορίζουν ειδικές τουριστικές ζώνες με νέες περιοχές στις οποίες τα εμπορικά καταστήματα θα δύνανται -για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως η θερινή τουριστική περίοδος- να λειτουργούν επί 7ήμερο, και τις Κυριακές, δίνει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Με το νομοσχέδιο ενσωματώνεται η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 «σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και για την κατάργηση της οδηγίας 2009/22/ΕΚ».
Πιο συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο αναφέρονται οι χρονικές περίοδοι εντός των οποίων επιτρέπεται να λειτουργούν τα εμπορικά και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών, η λειτουργία τους κατά τις Κυριακές, καθώς και η διαδικασία έγκρισης προαιρετικής λειτουργίας τους, εκτός των οριζόμενων περιόδων.
Η περίοδος της 7ημερης λειτουργίας, όσον αφορά τις τουριστικές περιοχές, θα είναι από τους μήνες Μάιο έως και Οκτώβριο. Περιοχές στις οποίες λειτουργεί σήμερα αυτό το ωράριο «δύο ταχυτήτων» είναι η Αττική, τα Νησιά του Αιγαίου και βέβαια του Ιονίου αλλά και τουριστικές ζώνες στις οποίες υπάρχει τακτική επίσκεψη από Κρουαζιερόπλοια.
Το μέτρο θα επεκταθεί στη Δυτική Ελλάδα καθώς στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ειδική επιτροπή διαβούλευσης, σε επίπεδο Περιφέρειας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες αλλά, από τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, επισημαίνεται ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά τοπική διαβούλευση, ώστε να μην υπάρξουν ιδιαίτερες ενστάσεις.
Εκτός από την τουριστική ζώνη στο Κατάκολο, το μέτρο της 7ημερης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, και βέβαια των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών, δύναται να επεκταθεί και αλλού. Περιοχές όπου γίνεται η υποδοχή Κρουαζιέρας είναι βέβαια η Πάτρα αλλά και η Ναύπακτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέτρο της 7ημερης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά την θερινή τουριστική περίοδο, έχουν ενταχθεί άλλοι νομοί της Πελοποννήσου, σε Λακωνία και Μεσσηνία.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement