Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Οδηγούσε με ένα πόδι και ένα χέρι πολυτελή Mercedes και έκλεβε!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κλέφτης με το ένα χέρι και το ένα πόδι είχε «ρημάξει» και την Αχαϊα, όμως στάθηκε άτυχος μαζί με τους συνεργούς του αφού τους πέρασαν χειροπέδες άνδρες της Ασφάλειας Τρίπολης. Οι οποίοι μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα και  αστυνομική επιχείρηση στην Κόρινθο και στην Αττική, συνέλαβαν τέσσερα μέλη της συμμορίας, αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 έως 44 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων, παράβαση περί ναρκωτικών ουσιών, βία κατά υπαλλήλων-δικαστικών και νομού περί Αλλοδαπών.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για τουλάχιστον 21 περιπτώσεις κλοπών, με την εγκληματική οργάνωση να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τουλάχιστον των 200.000 ευρώ, μόλις σε 5 μήνες δράσης. Οι Αλβανοί κακοποιοί ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022. Χτυπούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Αρκαδία, Κορίνθια, Αργολίδα, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Πρέβεζα, Άρτα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Στην Αχαϊα είχαν δράσει στις περιοχές Καλαβρύτων και Κλειτορίας.

Χρησιμοποιώντας και έχοντας ως «κάλυψη» ένα πολυτελές Mercedes Ι.Χ. «όργωναν» την ελληνική επικράτεια και έψαχναν τους επομένους στόχους τους. Αδυναμία τους ήταν τα κοσμήματα, πολύτιμα μέταλλα, μετρητά και πανάκριβα ρολόγια μάρκας Rolex!

Ροή ειδήσεων

Advertisement