Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Έχει δικαίωμα στην ελπίδα (Ολο το ρεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Παναχαϊκή πήγε με… φόρα στον Ηρόδοτο, κέρδισε 2-0 και βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την Κηφισιά

 

Η Παναχαϊκή πήγε με… φόρα στο Ηράκλειο να αντιμετωπίσει τον Ηρόδοτο, συνέχισε την ανοδική της πορεία κι έφυγε με το «τρίποντο» επικρατώντας της γηπεδούχου ομάδας με 2-0, φτάνοντας τους 27 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Super League 2, βρισκόμενη έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Κηφισιά, κυνηγώντας παράλληλα το… θαύμα!

Μια νίκη, που της δίνει το δικαίωμα στην… ελπίδα, παρά το ότι η πρώτη της βαθμολογίας Κηφισιά έχει δύο αγώνες λιγότερους και αν της… κάτσει «στραβό» αποτέλεσμα από την αθηναϊκή ομάδα, ενδεχομένως η κοκκινόμαυρη ομάδα να βρεθεί κι από επάνω! Φυσικά μην ξεχνάμε ότι η Παναχαϊκή την τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιήσει το ρεπό της.

ΕΨΑΧΝΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η Παναχαϊκή αν και πάτησε στο βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο κι απέναντι στον Ηρόδοτο, έψαχνε από την αρχή της συνάντησης το γρήγορο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα και την ηρεμία που ήθελε, ωστόσο οι φάσεις δεν της ήρθαν, καθώς ούτε ο Αλεξόπουλος σκόραρε στο 3ο λεπτό με το κεφάλι, ούτε ο Λινάρδος στο 6ο με φάουλ. Η συνέχεια για τους παίκτες της κοκκινόμαυρης ομάδας έγινε καλύτεροι, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες (20ό λεπτό κεφαλιά Μπουρλάκης), ανταπάντησαν οι γηπεδούχοι με το ανάποδο ψαλίδι του Ντότη στο 22ο λεπτό, που πέρασε άουτ για να καρποφορήσει η υπεροχή των παικτών του Σ. Παπαδόπουλου στο 26ο λεπτό, όταν ο Χαντί εκτέλεσε φάουλ, ο Μπουρλάκης σηκώθηκε πιο ψηλά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, όμως λίγο αργότερα πανηγύρισαν. Ήταν το 39ο λεπτό, ο Καρακλάιτς γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Ηρόδοτου, ο Λινάρδος βρέθηκε στην περιοχή δεν το πολυσκέφτηκε, έκανε το μονοκόμματο σουτ κι έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Γκόλοβιτς για να γίνει το 1-0, ενώ με τη λήξη του πρώτου μέρους (43ο) η κοκκινόμαυρη ομάδα διαμαρτύρεται για χέρι σε αμυντικό του Ηρόδοτου, ύστερα από σουτ του Λινάρδου.

ΔΕΝ ΠΤΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή, έχοντας το υπέρ της σκορ, γνώριζε ότι ο αντίπαλός της θα ασκήσει πίεση, υπήρξε μικρή ένταση με τον Χαντί στο 50ό λεπτό να χάνει καλή ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι έκαναν τη δική τους αντεπίθεση, βρισκόμενοι στην περιοχή του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής, έκαναν φάσεις (60ό λεπτό Μάρκοβιτς, 61ο λεπτό Γρηγορόπουλος), που όμως καμία δεν την ανησύχησε. Έπειτα οι παίκτες της κοκκινόμαυρης ομάδας ανέβασαν στροφές, πίεσαν ως όφειλαν, χάνοντας αρχικά με τη σειρά τους ευκαιρίες (64ο λεπτό Τριμμάτης) για να έρθει δεκαεννέα λεπτά (83ο λεπτά) αργότερα ο Αλεξόπουλος να «κλειδώσει» τη νίκη, αφού πρώτα κέρδισε τις κόντρες στην άμυνα των γηπεδούχων και με σουτ του σημείωσε το 2-0. Το γκολ αυτό έδωσε πνοή στους κοκκινόμαυρους, που απώλεσαν κι άλλα τέρματα, αφενός για την Παναχαϊκή με τους Νίκολα Καρακλάιτς και Κωνσταντακόπουλο στο 85ο και 90ο λεπτό για να έρθει κι η πιο κλασική στην εκπνοή, όταν από σέντρα του νεοεισελθόντα Λιοφάγου η κεφαλιά του Ν. Καρακλάιτς κατέληξε στο δοκάρι του Γκόλοβιτς. Ακόμη κι έτσι η Παναχαϊκή πανηγύρισε μια ακόμη σημαντική νίκη και μάλιστα εκτός έδρας.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Β. Καλογιάννης): Γκόλοβιτς, Φερνάντεζ, Γρηγορόπουλος, Λεβιντσάνιν (75΄Ν. Χαλκιαδάκης), Ντουμπιά, Μασάδο, Ντότης (52΄Χαϊκάλης), Φράτροβιτς, Τζούνιορ Έλιο (81΄Χίντρι), Πιτσόλης, Μάρκοβιτς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Τριμμάτης, Τσακμάκης, Λαρρέα, Τοπάλ, Λινάρδος (86΄Λιοφάγος), Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (74΄Π. Καρακλάιτς), Χαντί (74΄ Σίλβα), Ν. Καρακλάιτς, Αλεξόπουλος.

 

Πήρε την ευκαιρία ο Λιοφάγος, δημιούργησε φάση

Ο Σούλης Παπαδόπουλος έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί έστω και στα τελευταία λεπτά στον 19χρονο άσο Μάνο Λιοφάγο. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πήρε το βάπτισμα του «πυρός» στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρόδοτο και μάλιστα λίγο έλειψε να σημειωθεί και γκολ από σέντρα δικιά του. Πιο συγκεκριμένα στο 86’ ο Λιοφάγος αντικατέστησε τον Λινάρδο και στο 90+ με σέντρα δικιά του τροφοδότησε τον Ν. Καρακλάιτς με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

 

Κλείδωσε το ματς ο Αλεξόπουλος

Ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίνει σκληρές μάχες σε κάθε παιχνίδι. Θεωρείται από τους πιο «τίμιους» ποδοσφαιριστές της κοκκινόμαυρης ομάδας και σιγά-σιγά βρίσκει και δίχτυα. Ο υψηλόσωμος φορ σημείωσε το δεύτερο τέρμα της Παναχαϊκής στο 83’ της συνάντησης όταν κέρδισε όλες τις κόντρες και μπήκε μέσα στην περιοχή γράφοντας το 2-0 κλειδώνοντας το σκορ για τους κοκκινόμαυρους.

Με αυτό το γκολ ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος έφτασε τα τρία στο πρωτάθλημα της Super League 2.

 

Ξεχώρισε ο Καρακλάιτς

Ο Νίκολας Καρακλάιτς ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στο εκτός έδρας παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Ηρόδοτο. Ο έμπειρος άσος έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 39’ ήταν αυτός που γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Λινάρδο να γίνεται αποδέκτης και να γράφει το 0-1.

Ο Νίκολα και στην επανάληψη ήταν αρκετά δραστήριος χάνοντας ευκαιρία στο 85’ ενώ στο 90+ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι.

 

 Σκοράρει περισσότερο

Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι το πιο αγαπημένο άθλημα στον κόσμο γιατί πάντα υπάρχουν ανατροπές σε όλους τους τομείς. Όταν αποχώρησε ο Λιποράσε (είχε σημειώσει τρία γκολ) και στην συνέχεια ο Κέρι (τέσσερα) όλοι ήταν προβληματισμένοι ποιος παίκτης θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Να όμως που στα δύο παιχνίδια χωρίς τους δύο που αποχώρησαν αλλά και τον Μυτίδη που είναι τραυματίας η Παναχαϊκή έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από άλλη φορά. Τέσσερα τέρματα σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ και δύο κόντρα στον Ηρόδοτο.

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

13η αγωνιστική  

Αναγέννηση Καρδίτσας – ΝΠΣ Βέροια…………….1-0

Απόλλων Πόντου – ΑΕΛ…………………………………0-3

Απόλλων Λάρισας – Αλμωπός Αριδαίας…………..0-0

Νίκη Βόλου – Ηρακλής………………………………….1-0

ΠΑΟΚ Β – Πανσερραϊκός………………………………0-1

Ηρακλής Λάρισας – Παναθηναϊκός Β……………..1-0

Διαγόρας Ρόδου – Μακεδονικός …………………….0-0

Ρεπό: Θεσπρωτός.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

14η αγωνιστική (5/2/2023)

ΑΕΛ – Αναγέννηση Καρδίτσας

ΝΠΣ Βέροια – Διαγόρας Ρόδου

Μακεδονικός – Ηρακλής Λάρισας

Παναθηναϊκός Β – ΠΑΟΚ Β

Πανσερραϊκός – Νίκη Βόλου

Ηρακλής – Απόλλων Λάρισας

Αλμωπός Αριδαίας – Θεσπρωτός

Ρεπό: Απόλλων Πόντου.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  

 

13η αγωνιστική (29/1/2023)

Ηρόδοτος – Παναχαϊκή……………………………..0-2

ΑΕΚ Β – ΠΑΕ Χανιά………………………………….0-1

ΠΑΕ Κηφισιά – ΠΑΕ Επισκοπή…………………6-0

ΟΦ Ιεράπετρας – Καλαμάτα……………………..0-0

Προοδευτική – Απόλλων Σμύρνης……………..0-3

Καλλιθέα – Ηλιούπολη…………………………….(30/1)

ΠΑΟ Ρουφ – Αιγάλεω………………………………(30/1)

Ρεπό: Ολυμπιακός Β

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

14η αγωνιστική (5/2/2023)

Αιγάλεω – Καλλιθέα

Ηλιούπολη – Προοδευτική

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦ Ιεράπετρας

Καλαμάτα – ΠΑΕ Κηφισιά

ΠΑΕ Επισκοπή – ΑΕΚ Β

ΠΑΕ Χανιά – Ηρόδοτος

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β

Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ

 

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement