Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Iσχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή  

Ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων

Published

on

 

Της Μαρίας Ορφανού

«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή» ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες επικυρώνοντας τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος σ’ όλη την Ελλάδα. Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε την συγκεκριμένη συγκυρία για την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία και καλή το ζήτημα των συνεργασιών μετά το άνοιγμα της κάλπης. Επεσήμανε για ακόμη μία φορά πως οι συνεργασίες προϋποθέτουν μία ισχυρή εντολή και διάλογο επί των προγραμματικών θέσεων.

ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ

Συγκεκριμένα, χθες ανακοινώθηκε το 82% των ψηφοδελτίων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από το σύνολο των 400 που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Από ό,τι φαίνεται από την λίστα των υποψηφίων λείπουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν έξι εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, Βαγγέλης Αργύρης αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα». Ο Βαγγέλης Αργύρης, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τα ψηφοδέλτια του και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας ανακοινώθηκαν τελικά έντεκα κι όχι δώδεκα υποψήφιοι, ενώ παραμένει ένα κενό ακόμη που αφορά γυναίκα λόγω της υποχρεωτικής ποσόστωσης στο 40% του γενικού συνόλου των υποψηφίων.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος καταλαμβάνει την πρώτη έδρα.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι αλφαβητικά: Αναργύρου Δήμητρα (Δημοσιογράφος), Καρβουνιάρης Γιώργος (Δημοσιογράφος), Κατσικόπουλος Δημήτρης (Δικηγόρος), Λόη Ολυμπία (Αρχιτέκτονας), Λουκοπούλου Βιβή (Γιατρός), Μπέσκος Γιώργος (Δικηγόρος), Νασιώτης Λάκης (Γιατρός), Σκανδάμης Μαρίνος (Δικηγορος), Σολωμού Κατερίνα (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου-Γιατρός)  και Ταπεινός Γιάννης (Συντ. Αστυνομικός).

Η «Γ» υποδέχεται τις υποψηφιότητες με δηλώσεις τους.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ- ΗΛΕΙΑ

Αιτωλοακαρνανία: Αναγνωστόπουλος Ιωάννης ιατρός, Κατσάρη Ντίνα εκπαιδευτικός, Κυριακόπουλος Γιώργος στέλεχος διοίκησης, Κωνσταντόπουλος Δημήτρης εκπαιδευτικός, Μουρτζιάπης Ιωάννης υπάλληλος ΟΤΕ, Μπισμπίκη- Κονιδα Αικατερίνη συνταξιούχος ΟΤΕ, Πιστιόλη Περσεφόνη εκπαιδευτικός, Σταρακά Χριστίνα Διευθυντικό στέλεχος Ένωσης Αγρινίου, Τρυφιάτης Παναγιώτης οικονομολόγος- Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

Ηλεία: Αμπου- Χαντμπα Μισέλ δικηγόρος, Κατρίνης Μιχάηλ οδοντίατρος, Τσεριώνης Κωνσταντίνος δικηγόρος, Χρόνης Αριστομένης ιατρός.

Δ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΗ

«Ανήκω στη γενιά που ενέπνευσε ο Ανδρέας Παπανδρέου(!) με το πάθος, την αισιοδοξία αλλά και την προσμονή της μεγάλης Αλλαγής. Αυτή η γενιά, μου έμαθε ότι αξίζει να παλεύεις, ότι η πολιτική είναι όραμα… και πάντα θα την κουβαλάς στην ψυχή σου… Ανήκω όμως και στη γενιά του ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Που πλήρωσε βαρύ πολιτικό κόστος, που κράτησε όμως ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας και που με την ιστορική του επανεκκίνηση, πιο ισχυρό και αυτόνομο, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και δέσμευση απέναντι σε όλους εσάς, να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες σας.

Ένα ακόμα όμορφο ταξίδι στην Αχαΐα, ξεκινά για μένα σήμερα. Και σας ζητώ να το κάνουμε μαζί!».

 

Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα είναι και μεγάλη ευθύνη. Διότι ουσιαστικά συμμετέχω στην αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Με τις μικρές μου δυνάμεις συμβάλλω στην ιστορική επανατοποθέτηση σε κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική σκηνή του ΠΑΣΟΚ. Και στη σκληρή μάχη ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του Κυριάκου Μητσοτάκη όντας απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή λοιπόν σε μια σημαντική ιστορική στιγμή για τον τόπο με γεμίζει ενθουσιασμό. Και αρκετό άγχος όμως. Να είμαι αντάξιος ενός τέτοιου καθήκοντος. Ελπίζω να ανταπεξέλθω!».

 

Δ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

«Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που μου απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας και είμαι έτοιμος να δώσω για ακόμη μία φορά τη μάχη. Αισθάνθηκα την ανάγκη, την ευθύνη και την υποχρέωση να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα μου, το οποίο χρεώθηκε δυσανάλογα βάρη και ευθύνες. Επιπλέον η τοξικότητα που εκπέμπει το δίπολο Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση για τη νομή της εξουσίας, καταλύοντας θεσμούς, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα. Συμμετέχω στην προσπάθεια του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, του κόμματος που συνδέθηκε με όλες τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν μετά τη Μεταπολίτευση.  Και σήμερα έχουμε θέσεις και προτάσεις που μπορούν να εξασφαλίσουν κοινωνική ειρήνη και ευημερία. Συστρατευόμαστε όλοι στην προσπάθεια για να γίνει το κόμμα μας, δύναμη που θα λειτουργεί ως καταλύτης. Όλοι στις επάλξεις και καλή επιτυχία».

 

ΟΛ. ΛΟΗ: ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ως άνθρωπος του τόπου μας, που μοιράζομαι μαζί σας καθημερινά τις ίδιες δυσκολίες, την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αύριο, αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση να είμαι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής. Έναν πολιτικό χώρο που ενέπνευσε γενιές και γενιές και εξακολουθεί ν’ αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη πολιτική πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ για τον ελληνικό λαό ήταν πάντα και πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι και οι αξίες του. Από την προηγούμενη κιόλας, 4ετία οπότε και συμμετείχα για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, είχα πει ότι θα είμαι παρούσα και την επόμενη μέρα. Κι αυτό ακριβώς έκανα, με συνέχεια, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Είμαι εδώ, για να μοιραστούμε αλήθειες, να κατανοήσουμε μαζί το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ρεαλισμό. Προχωράμε μαζί σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, της προόδου και της σοσιαλδημοκρατίας. Καλό μας αγώνα!».

Β. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ: MAZI ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ «ΜΑΧΗ»

«Απόλυτα ταυτισμένη με την ανάγκη αναγέννησης της κοινωνίας, της Δημοκρατίας και της παράταξής μας, που σηματοδοτεί με την παρουσία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης αποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση να είμαι υποψήφια βουλευτής Αχαΐας.  Με βαθιά πίστη στις αρχές της ιστορικής μας παράταξης πιστεύω ακράδαντα ότι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο του τόπου μας και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών. Δηλώνω παρούσα στην εκλογική «μάχη» καταθέτοντας την εμπειρία μου μέσα από την πολυετή ενασχόλησή μου στο χώρο της υγείας και του αθλητισμού. Με συνέπεια, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία σας καλώ να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι και σε αυτό τον αγώνα, για να ριζώσει ξανά η ελπίδα στον τόπο μας.  Καλόν αγώνα και με τη νίκη!».

 

Γ. ΜΠΕΣΚΟΣ: ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ

«Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στο νομό Αχαΐας εκπορεύεται από την θέληση και όραμα που έχω να μπορέσω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην εξεύρεση λύσεων και προώθηση ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας και την πατρίδα μας. Στο νέο ξεκίνημα που κάνει το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη που είναι αντικειμενικά ένας άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει το κίνημα σε ανάκαμψη είναι τιμή μου που θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας. Να δώσουμε όλοι ενωμένοι τον αγώνα μας για να γίνει η Αχαΐα εφαλτήριο ΑΛΛΑΓΗΣ στην πολιτική ζωή του τόπου. Το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ το έχει ανάγκη η πολιτική ζωή του τόπου μας.

Η στήριξη σας στο ΠΑΣΟΚ και το πρόσωπο μου αποτελεί δέσμευση για μένα να είμαι ένας από εσάς για εσάς».

 

Θ. ΝΑΣΙΩΤΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

«Είμαι υποψήφιος, γιατί: Πρώτα και κύρια ο αρχηγός. Είναι ο άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι απόλυτα ότι μπορεί να αναγεννήσει το κόμμα και να ανταποδώσει τις ελπίδες του λαού μας για ένα καλύτερο μέλλον. Την ίδια άποψη είχα και την πρώτη φορά όταν διεκδίκησε την αρχηγία από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Εγώ δεν κατάγομαι από πολιτικό τζάκι ούτε έχω μέντορες πολιτικούς. Το όνομά μου δεν το’ χτίσα με την πολιτική, αλλά με τη δουλειά μου. Και την προσφορά στον τόπο μου. Αν η υποψηφιότητά του ονόματος μου προσελκύσει το ενδιαφέρον των συμπολιτών μου να δουν με μία διαφορετική ματιά το πρόγραμμά μας ή και να μας ψηφίσουν τελικά θα είναι μεγάλη τιμή για μένα και για το κόμμα».

 

  1. M. ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

«Η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, βρίσκει την παράταξή μας στην

πιο ελπιδοφόρα στιγμή της. Στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες μιας δοκιμαζόμενης κοινωνίας και να φέρει πραγματική ελπίδα, προοπτική και κοινωνική δικαιοσύνη στον ελληνικό λαό.

Βάζοντας τέλος στις πολιτικές της τελευταίας τετραετίας, που σφράγισαν τη

ΝΔ ως το κόμμα των πλουσίων και δημιούργησαν συνθήκες ασφυξίας για την

πατρίδα μας, την δημοκρατία, τους θεσμούς και τους αγωνιούντες συμπολίτες

μας. Στον αγώνα αυτό καταθέτω την υποψηφιότητά μου και ζητώ την ψήφο του

αχαϊκού λαού, με ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης που τίποτε δεν μπορεί να

παραβιάσει και με την υπόσχεση ανατροπής κάθε λαϊκίστικης και

συντηρητικής πολιτικής, απ’ όπου και αν εκπορεύεται. Καλό μας αγώνα».

 

Κ. ΣΟΛΩΜΟΥ: ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η επιλογή της παράταξής μου να δώσω τον αγώνα των προσεχών εκλογών ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αχαΐα.

Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, το ΠΑΣΟΚ μπορεί ν’ αποτελέσει τον ισχυρό  πόλο, που θα γίνει ο εγγυητής της εθνικής μας προοπτικής και αξιοπρέπειας, της ευρωπαϊκής μας πορείας, της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής συνοχής, που έχει δοκιμασθεί. Έχοντας γνώση των προβλημάτων, τα οποία καταγράφω μαζί με τους συνεργάτες μου, στις συναντήσεις με τους πολίτες και εκπροσώπους φορέων του νομού, διεκδικούμε λύσεις. Με συγκεκριμένη ατζέντα αναπτυξιακής προοπτικής έχουμε ετοιμάσει προτάσεις για την Αχαΐα, η οποία έχει σαφείς υστερήσεις από την αδιαφορία των τελευταίων κυβερνήσεων. Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη αυτή μαζί, με αισιοδοξία, πίστη και πείσμα. Μαζί με όλους τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη στην Αχαΐα».

 

Γ. ΤΑΠΕΙΝΟΣ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

«Θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι επιλέχθηκα για το ψηφοδέλτιο με το οποίο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Αχαΐα.

Ιδίως στη συγκεκριμένη κοινωνική και πολιτική συγκυρία πιστεύω ότι είναι χρέος μου να παλέψω στο πλευρό των πολιτών οι οποίοι δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα, προκειμένου να φέρουμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και βεβαίως ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, την Αχαΐα. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. σε αυτές τις εκλογές επιχειρεί την επανεκκίνηση που θα το φέρει ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία, η μεσαία τάξη, οι νέοι, θα έχουν ένα ισχυρό σύμμαχο για την έξοδό τους από την παρακμή και η χώρα έναν καθοδηγητή με μπροστάρηδες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας».

 

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο κατάστημα εστίασης W στο Ρίο (Ποσειδώνος 12 και Μεγ. Αλεξάνδρου) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής με προσκεκλημένο τον Γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον π. Πρωθυπουργό και Βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Παπανδρέου. Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστούν οι υποψήφιοι Αχαΐας και σε τοπικό επίπεδο.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Εξ άλλου, ο πρώην πρωθυπουργός στο περιθώριο της παρουσίας του στην Πάτρα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σήμερα στη 1:00 μμ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του  Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ αύριο στις 11:00 μμ, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και θα  επισκεφθεί τους χώρους των εταιρειών και ερευνητικών οργανισμών που στεγάζονται στο φορέα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement