Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ελπιδοφόρα συμπεράσματα στο ενδοκρινολογικό συνέδριο

Για σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο του θυρεοειδούς και αναπαραγωγή

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίας του του ετήσιου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας με διεθνή συμμετοχή που παρουσίασε τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις, σε όλους τους τομείς.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. με διοργανωτές τους Καθηγητές Ενδοκρινολογίας, Α. Βαγενάκη. Ν. Γεωργόπουλο και Κ. Μάρκου, παρουσιάστηκαν κλινικά περιστατικά και ιατρικά δεδομένα, ενώ έγινε ανασκόπηση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε σε όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας.

Επίσης παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα, ιδέες, εξελίξεις και εφαρμογές στον τομέα της ενδοκρινολογίας καθώς και τα νέα φάρμακα που κυκλοφόρησαν.

Οι τομείς που παρουσιάστηκαν αφορούν στους ακόλουθους τομείς : Λιπίδια Γυναικεία Αναπαραγωγή Ανδρική Αναπαραγωγή Παιδιατρική Ενδοκρινολογία Υπόφυση Σακχαρώδης Διαβήτης Διατροφή Επινεφρίδια Μεταβολισμός Οστών Θυροειδής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα του συγκεκριμένου Συνεδρίου που εξήχθησαν μετά το πέρας παρουσίασης των εισηγήσεων και του διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων επιστημόνων.

Συγκεκριμένα σε ερώτημα που απηύθυνε η «Γ» στον Καθηγητή Ενδοκρινολογίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστα Μάρκου ποια ήταν σε σύνοψη τα συμπεράσματα του 14ου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας απάντησε: «Είναι γεγονός ότι η μεγάλη συμμετοχή από 380 παρόντες διακεκριμένους ενδοκρινολόγους και 100 εξ αποστάσεως προσέφερε εξαιρετικά στην διεύρυνση των επιστημονικών συμπερασμάτων σε όλα τα πεδία».

Ο ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ειδικότερα ο ίδιος επεσήμανε για τον σακχαρώδη διαβήτη ότι «Συμπεράναμε ότι ο συχνός αυτοέλεγχος του ασθενούς βοηθά εξαιρετικά στην ρύθμιση του. Επιπρόσθετα οι νέες θεραπείες προφυλάσσουν τον ασθενή από τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Στο πεδίο του θυρεοειδούς φαίνεται ότι η αντιμετώπιση σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις σε πληθώρα μορφών καρκίνου του θυρεοειδούς οδηγούν στην πλήρη ίαση.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις από τα εμβόλια κατά της covid-19 οι μελέτες έδειξαν ότι υπάρχουν μικρές συνέπειες στην λειτουργία του θυρεοειδούς αντίστοιχες με των λοιπών εμβολίων π.χ. της γρίπης.
Τέλος, στο πεδίο της αναπαραγωγής οι νέες τεχνικές υποβοήθησης της αναπαραγωγής έχουν δώσει ελπίδες ουσίας σε πολλά νέα ζευγάρια, ενώ αποδείχθηκε στο πεδίο της διατροφής ότι η διαλλειμματική δίαιτα επιδρά ευεργετικά στον μεταβολισμό του».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement