Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Καλάθι της Σαρακοστής» – Παπαθανάσης: Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ίσως και αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθεί το πότε θα ξεκινήσει το Σαρακοστιανό καλάθι με κάποια πρόσθετα είδη τα οποία κατ’ ουσίαν θα μπουν στο βασικό καλάθι», προανήγγειλε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Σε αντίστοιχη λογική με το εορταστικό καλάθι των Χριστουγέννων, τώρα θα προστεθούν νηστίσιμα τρόφιμα, προκειμένου να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά, «ώστε να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να αγοράσουν τα βασικά που απαιτούνται για την Σαρακοστή», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης. Κάθε Τετάρτη ανανεώνεται το καλάθι, επομένως μια πιθανή ημερομηνία έναρξης του καλαθιού της Σαρακοστής θα μπορούσε να είναι και στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό.

Σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση για το καλάθι του νοικοκυριού, που κανονικά λήγει στις 31 Μαρτίου, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως εφόσον η ακρίβεια παραμένει, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την στήριξη και όπως είχε ειπωθεί εξ αρχής, οδεύοντας προς την λήξη του μέτρου, θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, για να δοθούν οι σχετικές παρατάσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement