Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ειδικό Δικαστήριο: Ο Παπαγγελόπουλος στην αντεπίθεση με… «σκάνδαλο Novartis»

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατασκευασμένα ψεύδη χαρακτήρισε τις καταγγελίες εις βάρος του από τρεις εισαγγελείς ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απολογούμενος ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου αρνούμενος τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για παρεμβάσεις στο έργο συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες εις βάρος του από την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ο δικαζόμενος υπουργός ανέφερε ότι «είναι κατασκευάσματα της φαντασίας της και διακατέχεται από παραλογισμό».

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι καταγγελίες εις βάρος του έγιναν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας λόγω σχέσεων της κυρίας Ράικου με σημαίνοντα πολιτικό.

Περί κατασκευασμένης καταγγελίας έκανε λόγο ο κ. Παπαγγελόπουλος και για την περίπτωση του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος τον έχει καταγγείλει για παρεμβάσεις σε διάφορες υποθέσεις. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Αθανασίου, ότι δέχθηκε πιέσεις για να διαταχθεί –όπως και έγινε– φορολογικός έλεγχος εις βάρος του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ παραμονή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και απέδωσε τα δημοσιεύματα των ημερών σε επιχειρηματικές αντιδικίες που ίσχυαν εκείνη την περίοδο ενόψει του επικείμενου διαγωνισμού.

«Μεγάλο σκάνδαλο»

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος διευκρίνισε ότι εξαρχής αμφέβαλλε πως θα υπήρχε αποτέλεσμα από τις έρευνες για τις παράνομες πρακτικές για τη Novartis, αιτιολογώντας ότι η πεποίθησή του αυτή στηριζόταν στο ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν παρέχονται στοιχεία από τις αλλοδαπές αρχές.

Πάντως ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι το «σκάνδαλο της Novartis ήταν μεγάλο σκάνδαλο», ενώ σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για παρεμβάσεις στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε και αυτή την καταγγελία ψευδή και μίλησε για «παραλογισμούς».

Η απολογία του πρώην υπουργού που συνεχίστηκε και χθες για δεύτερη ημέρα δεν ολοκληρώθηκε, καθώς αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις τόσο από μέλη του δικαστηρίου, όσο και από την εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή.

Πάντως μετά την ολοκλήρωσή της θα οριστεί ημερομηνία κατά την οποία η εισαγγελέας θα προτείνει επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη και του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα εκδοθεί, καθώς αν η διαδικασία δεν έχει τελειώσει πριν από την προκήρυξη των εκλογών, τότε η δίκη θα διακοπεί και θα αρχίσει μόλις συγκροτηθεί εκ νέου η Βουλή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement