Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με νέο «αίμα» ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ.-Aπό τις τακτικές μεταθέσεις εγκρίθηκαν 16 θέσεις στην Διεύθυνση Αχαϊας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 37 άτομα όλων των βαθμίδων ενισχύεται η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, εκ των οποίων οι 16 θα ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Ο πίνακας με τις θέσεις των τακτικών μεταθέσεων για το 2023 ανακοινώθηκε χθες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και για την Αχαΐα προβλέπει ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με έναν υπαστυνόμο, 3 ανθυπαστυνόμοι/αρχιφύλακες και 12 ανθυπαστυνόμοι/αρχιφύλακες/υπαρχιφύλακες/αστυφύλακες. Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας εγκρίθηκαν εννέα θέσεις, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας οκτώ, ενώ στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας 5.
Το αίτημα για ενίσχυση σε προσωπικό στην Αχαΐα είχε τεθεί στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα τον περασμένο Νοέμβριο και ο ίδιος είχε δεσμευτεί τότε πως θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση στις τακτικές μεταθέσεις.
Οι τελευταίες εξελίξεις προκάλεσαν ικανοποίηση στα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, τα οποία είχαν αναδείξει ως πρώτο ζήτημα την ενίσχυση σε προσωπικό καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Χάρης Τσίτσικας δήλωσε στην «Γ» πως «είμαστε ικανοποιημένοι διότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τήρησε τη δέσμευσή του κατά την συνάντηση που είχαμε στην Πάτρα όπου τον ενημερώσαμε πλήρως για τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και μας διαβεβαίωσε για μια καλή ενίσχυση.

Σίγουρα οι ανάγκες δεν τελειώνουν, όμως, αν συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια ροή το επόμενο διάστημα θα φθάσουμε στο σημείο να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο».
Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας με υπομνήματα τόσο στην πολιτική όσο και στην φυσική ηγεσία είχε αναδείξει το πρόβλημα με τις μεγάλες ελλείψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση και κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια σημαντική ενίσχυση που θα δώσει ανάσα στο προσωπικό που υπηρετεί σε όλο το νομό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement