Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Καιρός: Τα τρία «πρόσωπα» μέσα στην εβδομάδα – Πότε αναμένονται πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καιρός των επόμενων επτά ημερών μπορεί να χαρακτηριστεί από τρεις διακριτές προγνωστικές φάσεις, σύμφωνα με τη νεότερη ανάλυση των προγνωστικών στοιχείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πιο αναλυτικά:

– Η πρώτη φάση, η οποία και χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα, αφορά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 30/01 έως τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 01/02. Αυτό το χρονικό διάστημα θα χαρακτηριστεί από μικρή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, της νότιας κυρίως χώρας.

– Η δεύτερη φάση, η οποία επίσης χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα, αφορά το χρονικό διάστημα από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 01/02 έως και τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 03/02. Αυτό το χρονικό διάστημα θα χαρακτηριστεί από άνοδο της θερμοκρασίας και την απουσία φαινομένων στη χώρα μας.

– Τέλος, η τρίτη φάση, η οποία και χαρακτηρίζεται από υψηλή προγνωστική αβεβαιότητα, αφορά το χρονικό διάστημα από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 03/02 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02. Αυτή η περίοδος αναμένεται να χαρακτηριστεί από πτώση της θερμοκρασίας και αρχικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής από βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Ωστόσο, η ένταση της πτώσης της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 04-05/02 παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη. Το ίδιο ισχύει και για την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων καθώς και τα πιθανά υψόμετρα χιονόπτωσης.

kairos3
Προγνωστικό διάγραμμα της θερμοκρασίας αέρα στα ~1500m πάνω από την Αττική (μαύρη γραμμή) και της σχετικής προγνωστικής αβεβαιότητας (απόσταση μεταξύ της κόκκινης και μπλέ γραμμής) για τις επόμενες 7 ημέρες. Η διακεκομμένη γραμμή δείχνει τη μέση κλιματική τιμή, με περίοδο αναφοράς 1991-2020

Ο καιρός την Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη (31/1). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 06 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στη κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα των ηπειρωτικών περιοχών προβλέπονται και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στις Σποράδες 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις και από τις μεσημβρινές τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement