Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

3 ευρώ ανά διέλευση με επιδότηση-Νέα αντιπρόταση για μείωση του κόστους στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» ζητούν οι εργαζόμενοι

Published

on

Τη μείωση του κόστους διέλευσης από τη γέφυρα Ρϊου-Αντιρρίου ζητούν εργαζόμενοι, που έστειλαν σχετική επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στους αρμόδιους υπουργούς, στους βουλευτές Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, στους αντιπεριφερειάρχες Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας και στους δημάρχους Πατρέων, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Δωρίδος.

Στη νέα πρόταση που καταθέτουν ζητούν η κάθε διέλευση να κοστίζει 3 ευρώ και αναλύουν τον τρόπο, που αυτό θα επιτευχθεί.
Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρουν:

«Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, από 01.01.2023 η «Γέφυρα Α.Ε.» προέβη σε αύξηση του μηνιαίου κόστους χρήσης του προγράμματος “e-pass” από 242 ευρώ σε 295 ευρώ (τα ποσά υπολογίζονται για 44 διελεύσεις – 22 ημέρες εργασίας) δηλ. από 5,5 ευρώ/διέλευση σε 6,7 ευρώ/ανά διέλευση.

Η άμεση αντίδρασή μας και η πίεση που ασκήθηκε στην εταιρεία από την Πολιτεία, είχε ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί από τη «Γέφυρα Α.Ε.» ένα νέο πακέτο που θα έχει ισχύ από 01.04.2023, το οποίο προσφέρεται στην τιμή των 232 ευρώ μηνιαίως για 44 διελεύσεις, δηλαδή 5,3 ευρώ/διέλευση, με την προϋπόθεση το ποσό αυτό να έχει εξοφληθεί μέχρι την 17η διέλευση. Από την 18η έως και την 44η η εταιρεία το παρουσιάζει ως δωρεάν διελεύσεις οι οποίες όμως έχουν προπληρωθεί. Το νέο πρόγραμμα για οποιοδήποτε άλλο αριθμό διελεύσεων είναι ακριβότερο από πέρυσι, ενώ για λιγότερες από 34 ή περισσότερες από 52 είναι ακριβότερο και από το φετινό».

Ροή ειδήσεων

Advertisement