Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένα ακόμη υποέργο του «Οpen Mall Πάτρας» έλαβε το «πράσινο φως» από την Διαχειριστική του Υπουργείου Ανάπτυξης

Published

on

Υποέργο του «Οpen Mall Πάτρας» με έμφαση την αστική ανάπλαση των εμπορικών περιοχών από το κέντρο (Αράτου) έως και την περιοχή Αγίας Σοφίας πέρασε από την Διαχειριστική (Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα») του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η διαδικασία για την προώθηση του σχεδιασμού για την ολοκλήρωση του Open Mall Πάτρας, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή της Πάτρας, προχωρά με την έγκριση της Διακήρυξης για το Υποέργο «Δημιουργία και ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής».

Το Υποέργο για την δημιουργία και ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση επιγραφών από plexi glass, φωτεινών επιγραφών, αυτοποτιζόμενων ανθοστηλών, καθώς και ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων στις προσόψεις όλων των επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης.
Η περιοχή περιλαμβάνει τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από Καρόλου έως Αγίας Σοφίας), περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας και της πλατείας Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος (από την Καρόλου έως την Αράτου, Κορίνθου (από την Καρόλου έως την Αράτου), Ρήγα Φεραίου, (από Καρόλου έως την Αράτου), Αράτου (από Ρήγα Φεραίου έως Κορίνθου), Ζαΐμη (από την Ρήγα Φεραίου έως την Κορίνθου), Καρόλου (από την Μαιζώνος έως την Κορίνθου), Σατωβριάνδου (από την Μαιζώνος μέχρι την Κορίνθου) και Πουκεβίλ, από την (Ρήγα Φεραίου μέχρι την οδό Κορίνθου).
Στα πλαίσια του Open Mall δρομολογείται και η αντικατάσταση υπαρχόντων 26 κάδων ανακύκλωσης στην περιοχή με 23 νέους, ημιυπόγειους κάδους.Παράλληλα ο Δήμος θα εγκαταστήσει σύστημα έξυπνης διαχείρισης, μέσω της προμήθειας 35 αισθητήρων και λογισμικού διαχείρισης για τον έλεγχο της πληρότητας των κάδων και την διαχείριση των δρομολογίων αποκομιδής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement