Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΨΗΦΙΣΜΑ – “ΒΟΜΒΑ” ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ: 3 ευρώ τα διόδια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, τα  αιτήματα των εργαζομένων που χρησιμοποιούν καθημερινά την Γέφυρα και πλήττονται από τις αυξήσεις και κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Με αφορμή τις νέες αυξήσεις που ανακοίνωσε η Γέφυρα Α.Ε. για τη διέλευση απ’ τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά από και προς τους γειτονικούς Δήμους, επανήλθε στο προσκήνιο συνολικά το θέμα των διοδίων της Γέφυρας.

Οδικοί άξονες, που κατασκευάστηκαν κατά βάση με κρατικά κονδύλια, θα έπρεπε να αποδίδονται δωρεάν στο λαό. Αντί γι’ αυτό, δίνονται για δεκάδες χρόνια, με ληστρικούς όρους, στους επιχειρηματικούς ομίλους, με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γέφυρα Α.Ε., χρηματοδοτήθηκε απ’ το ελληνικό κράτος το 2020, με 11.050.000 ευρώ, για απώλεια εσόδων λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα τα καθαρά της κέρδη για τη συγκεκριμένη χρονιά να παρουσιάσουν αύξηση κατά 3.250.000 ευρώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική κατάσταση του λαού μας, την ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος χρήσης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου από όλους, υιοθετεί τα αιτήματα που έχουν σταλεί στην Κυβέρνηση από τους εργαζόμενους που πλήττονται απ’ τις αυξήσεις, ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για συνολική μείωση της τιμής των διοδίων, καθώς και ειδικά μέτρα για όσους αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη γέφυρα πολύ συχνά (π.χ. εργαζόμενοι (εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και άλλοι), άτομα με αναπηρία και ασθενείς που έρχονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας κ.τ.λ.). Η χρέωση γι’ αυτούς, καθώς και για τους ανέργους, να διαμορφωθεί στα τρία (3) ευρώ ανά διέλευση.

Το διαχρονικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, του πατραϊκού, καθώς και όλου του ελληνικού λαού, για κατάργηση όλων των διοδίων, είναι επίκαιρο όσο ποτέ».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: “Ντου” συμβασιούχων στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Νέος μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγραψε ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης: Νέος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στον οικισμό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας, στις δυτικές πλαγιές του Παναχαϊκού όρους σε υψόμετρο 650-700 μέτρων, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον.
Ο σταθμός έχει ενταχθεί στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και οι καιρικές συνθήκες της περιοχής αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στην παρακάτω ιστοσελίδα:
Θερμά ευχαριστώ στους θεόδωρο Αλεξόπουλο και Νικολιτσα Αλεξοπούλου αλλά και στον Χρήστο Γεωργόπουλο Ντινόπουλος για την ιδιαίτερα πολύτιμη συνδρομή που είχε ο καθένας με τον τρόπο του σ’ αυτό το εγχείρημα!
*Εις μνήμην του παππού μου Γεωργίου Παν. Σουγλέρη, ο οποίος υπηρέτησε ανιδιοτελώς την τοπική κοινότητα Ελικίστρας, στην οποία ανήκει και ο εν λόγω οικισμός, από το πόστο του Γραμματέα επί σειρά δεκαετιών.

 

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στιβ Αποστολόπουλος: Ο Καλαματιανός κροίσος που θέλει ν’ αγοράσει τους Χόρνετς του Τζόρνταν

Δημοσιεύθηκε

στις

Εδώ και λίγες ημέρες ο Μάικλ Τζόρνταν έχει βγάλει πωλητήριο στους Σάρλοτ Χόρνετς. 

Ο σπουδαιότερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών «τρέχει» για σχεδόν 15 χρόνια την ομάδα του NBA αλλά αποφάσισε να την δώσει και σύμφωνα με τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ ζητάει το ποσό των 1,8 δισ δολαρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της ομάδας που δεν έχει κάνει και κάτι σημαντικό στο NBA είναι αρκετοί και ένας εξ’ αυτών είναι και ο ελληνικής καταγωγής Στιβ Αποστολόπουλος.

Το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ξένα δίκτυα τον αναφέρουν ως υποψήφιο αγοραστή  σημειώνοντας ότι η περιουσία του αγγίξει τα 4 δισ. δολάρια. Παράλληλα γράφουν ότι είναι υποψήφιος και για τους Ουάσινγκτον Κομάντερς του NFL που είναι μια ομάδα που αξίζει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια.

Ο πατριάρχης της οικογένειας

Ο Στιβ Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1977 στο Τορόντο του Καναδά και είναι γιος του Ανδρέα Αποστολόπουλου. 

ανδραε
Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος

Ο τελευταίος ήταν ο «πατριάρχης» της οικογένειας. Γεννήθηκε το 1952 και το 1969 αποφάσισε να φύγει από την Καλαμάτα. Από την Μεσσήνη μετανάστευσε στον Καναδά όπου πέρασε δύσκολα χρόνια.

Δούλεψε ως εργάτης σε εργοστάσιο με πλαστικές σακούλες, ως θυρωρός, ως επιστάτης. Συγκέντρωσε κάποια χρήματα και αγόραζε σιγά σιγά μικρές εταιρείες. Με τα χρόνια ίδρυσε την Triple Group of Companies με έδρα το Τορόντο, που είναι εταιρεία real estate.

steve_apostopoloylos_2
Ο Στιβ Αποστολόπουλος

O Άντι όπως τον φώναζαν στον Καναδά και στις ΗΠΑ αγόραζε ακίνητα σε υποβαθμισμένες περιοχές τα οποία μετέτρεπε σε … φιλέτα. Γρήγορα εξαπλώθηκε και στις ΗΠΑ και το 2009 έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο αγοράζοντας το Pontiac Silverdome στο Μίτσιγκαν.

sible
Το θρυλικό γήπεδο του Ντιτρόιτ

Η εταιρεία του Ανδρέα Αποστολόπουλου έδωσε 583.000 δολάρια για ένα στάδιο 82.000 θέσεων και επένδυσε εκατομμύρια για να το μετατρέψει μετά το 2010 σε πολυχώρο ψυχαγωγίας και άθλησης.

To γήπεδο του συγκροτήματος ήταν για χρόνια έδρα των Detroit Lions του NFL αλλά και των Detroit Pistons του NBA. Εκεί είχε φιλοξενηθεί και NBA All Star Game.

To παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο φιλοξένησε αγώνες του Μουντιάλ 1994 αλλά και τον φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν το 2010 ενώ είχε αγοραστεί από την οικογένεια.

steva
Ο Στιβ Αποστολόπουλος με τους ανθρώπους της Μίλαν
stib
Ο Στιβ Αποστολόπουλος (αριστερά) στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Μίλαν

«Από την αρχή, η οικογένειά μου ήθελε να φέρει ένα αθλητικό γεγονός αυτού του διαμετρήματος στο Silverdome και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που θα επαναφέρουμε το κορυφαίο διεθνές ποδόσφαιρο στο Ντιτρόιτ. Αυτό το παιχνίδι θα είναι μια γιορτή για την αναβίωση του Silverdome ως αθλητικού και ψυχαγωγικού χώρου παγκόσμιας κλάσης» είχε πει ο Στιβ Αποστολόπουλος στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα έχοντας μπροστά του στο τραπέζι μια φανέλα του Παναθηναϊκού.

Για την ιστορία ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τη Μίλαν αλλά έχασε με 5-3 στα πέναλτι. Το παιχνίδι είχε διαφημιστεί ως «Match of the Titans».

Ο θάνατος του πατέρα και η συνέχεια 

Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος πέθανε σε ηλικία 69 ετών το 2021 και το κουμάντο ανέλαβε ο γιος του Στιβ, ο οποίος έχει και άλλα δύο αδέλφια, τους Πίτερ και Τζιμ.

Ο Στιβ Αποστολόπουλος συνέχισε να μεγαλώνει την εταιρεία του πατέρα του αλλά το 2017 ίδρυσε και άλλη εταιρεία την  SIX Ventures. Είναι εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Τορόντο και επενδύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το ESPN ο Στιβ σπούδασε στο Χάρβαρντ.  Έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση. Η οικογένεια Αποστολόπουλου διαθέτει την μεγαλύτερη εταιρεία real estate στον Καναδά και από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ.

Η οικογένεια έχει το πλειοψηφικό πακέτο σε πολυχώρο με καζίνο, ξενοδοχεία και εστιατόρια στο Οντάριο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα