Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Νέα κακοποίηση ζώου – Θύμα αυτή τη φορά ένα πτηνό

Δημοσιεύθηκε

στις

της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Νέα περίπτωση κακοποίησης ζώου στην Πάτρα, και μάλιστα αυτή τη φορά από την ανθρώπινη αναλγησία δεν ξέφυγε ούτε ένα πτηνό, ένα περιστέρι! Το δύστυχο πτηνό, βρέθηκε επί της πλατείας Παναχαϊκής, δεμένο με σχοινί, μην μπορώντας να πετάξει. Προφανώς κάποιος θεώρησε αστείο να δέσει το πουλάκι και να το αφήσει εκεί να βασανίζεται.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων αρκετά παιδιά Ρομά παίζουν στην περιοχή και ίσως το πάθημα του περιστεριού να οφείλεται σε κάποιο από τα παιχνίδια τους. Ευτυχώς, αίσια ήταν η κατάληξη για το περιστέρι το οποίο απελευθέρωσε η διερχόμενη από το σημείο κα Χαρά Πλέσσα, με τη βοήθεια και άλλων περαστικών.

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αυξημένα παρουσιάζονται τα περιστατικά κακοποίησης, είτε ενεργητικής είτε παθητικής σε ζώα συντροφιάς ή και φάρμας, στην περιοχή μας. Πριν δύο εβδομάδες, άνδρας συνελήφθη στην περιοχή του Ρίου, να σέρνει σκύλο με αλυσίδα από το αυτοκίνητο του. Μάλιστα, ο άνδρας, κρατούσε την αλυσίδα από το παράθυρο του αυτοκινήτου! Αποτέλεσμα το ζώο να φέρει τραύματα στα πόδια του.

Το φθινόπωρο του 2022, άνδρας συνελήφθη για παθητική κακοποίηση, καθώς άφησε τον σκύλο του δεμένο μέχρι να πεθάνει. Τα περιστατικά δυστυχώς, δεν έχουν τέλος, από εγκαταλείψεις, κακοποιήσεις έως και θανατώσεις, ζώα βρίσκονται στα σκουπίδια, ενώ άλλα σφάζονται στην κυριολεξία, όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2021.

Η αυστηροποίηση του νόμου για την ευζωία των ζώων, με το μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, έχει θέσει φρένο σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο δυστυχώς, εξακολουθούν να συμβαίνουν, είτε γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση, είτε γιατί κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρήζουν βοηθείας. Σίγουρα πάντως, θα πρέπει ο νομοθέτης να δει με προστατευτική διάθεση, σε επόμενη φάση, εκτός από τα ζώα συντροφιάς και τα ζώα φάρμας, όπως είθισται να λέγονται.


Ροή ειδήσεων

Advertisement