Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πτώση Phantom F-4: Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα και τον σμηναγό Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο «αντίο» λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και ολόκληρη η χώρα στον κυβερνήτη – σμηναγό του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση.

Η κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νευροκόπι Δράμας και η σορός θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στην εξόδιο ακολουθία, εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς του 31χρονου, αναμένεται να παραστεί πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, ενώ το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αθάνατος»

Το προσωπικό προφίλ που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, έχει γεμίσει με συγκινητικά μηνύματα που αφήνουν κάτω από τις φωτογραφία του άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και οι περισσότεροι γράφουν τη λέξη «Αθάνατος».

«Πάντα υποκλίνομαι και με πιάνει ένα δέος για αυτά τα παιδιά.. Αριστούχοι μαθητές για να μπουν στην Ικάρων.. Και πάντα σκεφτόμουν πραγματικά γιατί αυτά τα παιδιά δεν πληρώνονται για αυτό που κάνουν…. Τους θεωρώ ιπτάμενους θεούς… Και όταν βλέπω τα μαχητικά να πετάνε πάντα ανατριχιάζω και ένα δάκρυ χαράς τρέχει…Η ψυχή μας πονάει για αυτές τις ζωές που χάθηκαν και η καρδιά μας θα σπάσει σκεπτόμενοι τον πόνο αυτών των γονιών. Καλό ταξίδι ήρωες μας…», είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που έχουν αφήσει δεκάδες άνθρωποι.

«Καλό Παράδεισο στα παλικάρια που έφυγαν τόσο νωρίς και άδικα αφήνοντας πίσω πρόσωπα με πόνο!! Γονείς, αδέρφια φίλους και συγγενείς, αλλά και όλη την Ελλάδα που θρηνεί για το χαμό τους! Ποια λόγια να απαλύνουν το χαμό των παιδιών τους…Καλό κουράγιο στους γονείς, συγγενείς και φίλους! Μακάρι να τα έχει πάρει η Παναγία στην ουράνια αγκαλιά της! Αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με τέτοιο ήθος, ταπεινότητα και αγάπη για την πατρίδα και τον άνθρωπο. Που γνωρίζουν την έννοια της θυσίας και του καθήκοντος ποιο καλά από τον καθένα μας. Μια προσευχή να αντέξουν την πιο σκληρή δοκιμασία και να φυλάει ο Θεός να μην ξανασυμβεί άλλη τραγωδία, να φυλάει όλα τα παιδιά που κρατούν Θερμοπύλες από αέρα, στεριά και θάλασσα!! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!», αναφέρει άλλη χρήστης του Facebook.

Στο πένθος το Νευροκόπι Δράμας

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για την πτώση του μαχητικού αεροπλάνου, όλοι οι κάτοικοι στο Νευροκόπι Δράμας αγωνιούσαν για την τύχη του δικού τους ήρωα, όπως τον αποκαλούν, ο οποίος αγνοείτο για πολλές ώρες, μέχρι να ανακοινωθεί τελικά ο θάνατός του. Την αγωνία των κατοίκων διαδέχθηκε ο πόνος και όλη η περιοχή έχει βυθιστεί στο πένθος, καθώς ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και τους έκανε πάντα υπερήφανους.

«Ο Στάθης μεγάλωσε εδώ και πήγαινε μαζί με το γιο μου στο σχολείο. Όλοι έχουν στεναχωρηθεί είναι ένα μεγάλο σοκ για όλη την Ελλάδα. Αυτά τα παιδιά είναι όλης της Ελλάδος, όχι μόνο του πατέρα και της μάνας. Περνούσαν τα αεροπλάνα και πάντα χαιρετούσαμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια. Ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί, όταν πετούσε με το αεροπλάνο όλοι βγαίναμε να δούμε και λέγαμε “ο Στάθης”. Να μη τύχει σε καμία μανούλα τέτοιο πράγμα. Ήμασταν όλοι περήφανοι για αυτό το παιδί», είπε, γυναίκα που μένει στο χωριό και γνωρίζει την οικογένεια του 31χρονου, ενώ άλλος κάτοικος ανέφερε: «Μονό τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν περνούσαν μαχητικά αεροπλάνα πάνω από το χωριό, ανατριχίλα, βγαίναμε και χαιρετούσαμε».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ροή ειδήσεων

Advertisement