Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστροφή στα δεδομένα του 2018-Πονοκέφαλο εξακολουθούν να αποτελούν οι αναθεωρήσεις για τις παραλιακές περιοχές της Πάτρας 

Αναθεώρηση όλων των αυξήσεων στις Αντικειμενικές Αξίες οι οποίες έγιναν πέρυσι αναμένεται να ζητήσουν, από το Υπουργείο Οικονομικών, οι δήμοι Πατρέων, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστροφή στις Αντικειμενικές Αξίες που ίσχυαν κατά την περίοδο 2018-2021 για την Πάτρα, στα 650 ευρώ/τμ. η κατώτερη και 1.650 ευρώ/τμ. η ανώτερη αναμένεται να προτείνει ο δήμος Πατρέων κατά την διαδικασία της αναθεώρησης και των ενστάσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και αυτή τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου οι δήμοι να υποβάλουν τεκμηριωμένη γνώμη για τυχόν αναθεώρηση των αξιών στις ζώνες ευθύνης τους. Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη μια σχετική παράταση καθώς ήταν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η σχετική προθεσμία.

Όπως είναι γνωστό, με βάση τις αυξήσεις που έγιναν από την 1/1/2022, στην Πάτρα, οι τιμές ζώνης έφτασαν έως και τα 1.700 ευρώ/τμ. Η χαμηλότερη τιμή των 650 ευρώ/τμ. ισχύει πλέον μόνο για την περιοχή του ρήγματος στην Αγ. Τριάδα.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Η «καυτή πατάτα» για το Δήμο παραμένει το θέμα με τις τιμές ζώνης στις περιοχές που μπήκαν για πρώτη φορά στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού το 2022. Είναι συγκεκριμένα όλοι οι παραλιακοί οικισμοί στα δυτικά (από Αγ. Βασίλειο έως και τον Ψαθόπυργο αλλά και η περιοχή Ακταίο Καστελλοκάμπος, Δαφνές, όπου δεν υπήρχε σύστημα Αντικειμενικών Αξιών έως και 31/12/2021. Οι εντάξεις στην παραλιακή ζώνη στις Αντικειμενικές, από το 2022, έγιναν με τιμές έως 1.450 ευρώ/τμ., παρασύροντας σε μεγάλες αυξήσεις, έως και 300%, όλους τους αναλογούντες φόρους και κυρίως τον ΕΝΦΙΑ.
Η Δημοτική αρχή της Πάτρας προσήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρόταση για ενιαία αναθεώρηση Αντικειμενικών κατά 30% κάτω αλλά αυτή απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση. Πλέον έχουν κληθεί οι πρόεδροι σε όλους τους τοπικούς οικισμούς (στα παραλιακά έως την Ροδινή όσο και όλη η νοτιοδυτική παραλιακή ζώνη της Πάτρας, από Παραλία έως Βραχνέϊκα, η οποία επίσης εντάχθηκε στο νέο σύστημα από 1/1/2022 με Αξίες από 850-950 ευρώ/τμ.) να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να περάσουν στο σύστημα των εντάσεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement