Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραλία Πατρών: Φοβούνται έναν σκύλο και αλλάζουν δρόμο! Ζητούν την επέμβαση του δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μία ιδιότυπη ομηρία βρίσκονται οι κάτοικοι της συνοικίας Χαραλαμπόπουλου στην Παραλία Πατρών. Ένα επιθετικό αδέσποτο σκυλί έχει κάνει την εμφάνισή του τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δημιουργώντας φόβο για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, στους οποίους συχνά επιτίθεται.

Ήδη όπως λέει κάτοικος της περιοχής, έχουν μαζευτεί πάνω από 50 υπογραφές και έχουν απευθυνθεί στον εισαγγελέα, από τις 12 Ιανουαρίου. Από τον δήμο, μας λέει ο ίδιος άνδρας, ήρθαν κάποιες φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα ως προς την περισυλλογή του ζώου, το οποίο είναι δύσκολο να πιαστεί.

Το σκυλί έχει επιδείξει επανειλημμένως επιθετική συμπεριφορά και έχει δαγκώσει ανθρώπους, με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι, όπως λένε στην «Γ» ζητούν από τον δήμο να πράξει τα νόμιμα, καθώς πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι περισσότεροι μάλιστα φροντίζουν να μην περνούν καν από το σημείο, επιλέγοντας άλλο δρόμο, για να μην έχουν απρόοπτα.

Το σκυλί βρίσκει φαγητό από ένα άλλο σκυλί που σιτίζεται σε σπίτι, ωστόσο είναι σε κεντρικό σημείο, καθώς από εκεί μπαίνουν στην συνοικία Χαραλαμπόπουλου, για να πάνε στην Εκκλησία, στο σχολείο και στην στάση του λεωφορείου. Συνεπώς είναι δύσκολο να παρακάμπτουν συνέχεια την οδό αυτή.

Ίσως η συνδρομή ειδικού εκπαιδευτή βοηθήσει να πιαστεί το σκυλί, εφ όσον δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι τώρα η περισυλλογή του. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως λένε και οι κάτοικοι, η ακεραιότητα του ζώου είναι πρώτιστο μέλημα, καθώς προέχει να απομακρυνθεί με ασφάλεια.


Ροή ειδήσεων

Advertisement