Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
Connect with us

Τοπική αγορά

Η Ομάδα έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας καλεί σε συνάντηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ομάδα έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας -επικεφαλής εταίρος του ευρωπαϊκού έργου “INTECMED” που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ENI CBCMED 2014-2020, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών κάλεσαν σε δια ζώσης συνάντηση τους ωφελούμενους, εταιρείες-startup, του προγράμματος καθοδήγησης, τους μέντορές τους καθώς και εκπροσώπους της επιτροπής αξιολόγησης, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στόχος της συνάντησης, ήταν να γίνει μια συζήτηση ανασκόπησης του Προγράμματος Καθοδήγησης του INTECMED («Θερμοκοιτίδες για την μεταφορά καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην περιοχή της Μεσογείου») όπως υλοποιείται έως σήμερα. Ενώ αναμένεται η έναρξη του εξατομικευμένου προγράμματος και η παροχή ανάδρασης (feedback) αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχούς υλοποίησης του έργου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος καθοδήγησης, την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Σχεδίων και τις προσδοκίες τους μέσω αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι δικαιούχοι τόνισαν τη σημασία της επαγγελματικής υποστήριξης που λαμβάνουν μέσω του INTECMED κατά την ωρίμανση των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών τους αλλά και της ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων έτοιμων για την αγορά, ενόψει της επερχόμενης Πρόσκλησης για χρηματοδότηση (3 επιχειρηματικά βραβεία από 10.000 έως 30.000 ευρώ) των πλέον υποσχόμενων νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα. Ακόμα, στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι για 3ήμερη εκδήλωση που σχεδιάζεται να γίνει τέλος Μαΐου στην Πάτρα με την υποστήριξη της PATRAS IQ, με τη φυσική συμμετοχή όλων των ωφελούμενων και των ομάδων από τις συμμετέχουσες χώρες (Ισπανία, Τυνησία, Αίγυπτο και φυσικά Ελλάδα). Επιπλέον, οι καθοδηγούμενοι ενημερώθηκαν για την αναβάθμιση που έγινε στην Πλατφόρμα Καινοτομίας E-Bazaar of Innovation.

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Τέλος εποχής για εταιρεία που αναπτύχθηκε στην Κάτω Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος εποχής για τη Frigoglass

 Εικοσιεπτά χρόνια μετά την ίδρυσή της από τις οικογένειες Δαυίδ-Λεβέντη, σήμερα αναμένεται, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία (απαιτούνται τα 2/3 των εκπροσωπουμένων στη γενική συνέλευση ψήφων), να σφραγιστεί η συναινετική αναδιάρθρωση και η αλλαγή ιδιοκτησίας στη Frigoglass. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να επικυρώσει τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, έπειτα από την αδυναμία της εταιρείας να καταβάλει οφειλόμενο κεφάλαιο και τόκους από τα ομόλογα που είχε εκδώσει. Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί με αντάλλαγμα τη διαγραφή δανείων 110 εκατ. ευρώ (περίπου το 42% του ανεξόφλητου ποσού), οι ομολογιούχοι θα κατέχουν το 85% και η σημερινή Frigoglass (στην οποία η Truad Verwaltungs συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη κατέχει το 48,42% ) το 15%. Η νέα εταιρεία θα αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Frigoglass και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ενώ σε αυτή θα μεταφερθούν οι συμβάσεις με εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές κ.ά. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση να πουληθεί το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα που είχε κλείσει το 2019 και το τίμημα να εισπραχθεί από τους ομολογιούχους.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Παρούσα η Pilavas στην έκθεση Prowein 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Pilavas Distillery SA στην φετινή κλαδική έκθεση της ProWein η οποία πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf στις 19-21 Μαρτίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν οι Νίκος & Παναγιώτης Πιλαβάς καθώς επίσης και ο Δ/ντης Εξαγωγών της εταιρίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν τη νέα ετικέτα και ανανεωμένη συνταγή του Τσίπουρου της εταιρείας, καθώς επίσης και τον νέο κωδικό του Premium Ούζου Gold που προέρχεται από μια παλιά οικογενειακή συνταγή που βρέθηκε πρόσφατα και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.

Ανανεώθηκαν υφιστάμενες αλλά και δημιουργήθηκαν πολλά υποσχόμενες νέες συνεργασίες οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο ήδη ενισχυμένο εξαγωγικό προφίλ της εταιρίας.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Εντυπωσιακή παρουσία στη Foodexpo

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λουξ στη Foodexpo 2023. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η εταιρία υποδέχτηκε στο περίπτερό της πλήθος εμπορικών αντιπροσώπων από την Ελλάδα και τον κόσμο και πραγματοποίησε στοχευμένα εμπορικά ραντεβού.

Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες επισκέφτηκαν το περίπτερο της Λουξ και συνομίλησαν με τη Διοίκηση και τα Στελέχη για τις αγαπημένες σειρές αναψυκτικών και χυμών λουξ αλλά και για τις νέες προϊοντικές προτάσεις της εταιρίας, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Foodexpo όπως η σειρά λουξ Tea σε τρεις απολαυστικές γεύσεις, χωρίς συντηρητικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και μόνο με φυσικά γλυκαντικά καθώς και η λουξ free, ένα αναψυκτικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ανθρακικό και μόνο με φυσικά γλυκαντικά εντυπωσίασαν τους kye buyers που επισκέφτηκαν το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ για τα τρόφιμα και ποτά στη Ν.Α Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το περίπτερο της Λουξ επισκέφτηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός, Αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι συνομίλησαν με τους τρεις ιδιοκτήτες για τη δυναμική των προϊόντων της εταιρίας.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα